Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta z wędzonej makreli

Pasta z wędzonej makreli

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 7

Dodano:

Odsłon: 653

Wędzona makrela jest smaczna a z twarogiem wędzonym jeszcze lepsza.

Składniki

  • Wędzona makrela sztuk jeden
  • Wędzony twaróg opakowanie
  • Majonez może być light wg uznania
  • Jajka 3-4 sztuki
  • Szczypiorek
  • Pieprz czarny
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pasta z wędzonej makreli

Przygotowanie

  1. Gotujemy jajka na twardo.
    Makrele obieramy z ości, rozdrabniamy widelcem.
    Twarożek (użyłem wędzonego twarożku Pilos bo był pod ręką)rozcieramy widelcem, łączymy z makrelą i posiekanym szczypiorkiem dodajemy majonez (nie za dużo tylko żeby uzyskać lepszą smarowność) i pieprz na koniec jaka drobno posiekane ( ja starłem na drobnej tarce) wszystko dobrze mieszamy odstawiamy do lodówki na kilkanaście minut by smaki się dobrze połączyły.

    Z świeżym chlebem żytnim i plasterkiem ogórka kiszonego smakuje najlepiej.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń