Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wędzona makrela jest smaczna a z twarogiem wędzonym jeszcze lepsza.
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 1359
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 1359
Składniki
Gotujemy jajka na twardo. Makrele obieramy z ości, rozdrabniamy widelcem. Twarożek (użyłem wędzonego twarożku Pilos bo był pod ręką)rozcieramy widelcem, łączymy z makrelą i posiekanym szczypiorkiem dodajemy majonez (nie za dużo tylko żeby uzyskać lepszą smarowność) i pieprz na koniec jaka drobno posiekane ( ja starłem na drobnej tarce) wszystko dobrze mieszamy odstawiamy do lodówki na kilkanaście minut by smaki się dobrze połączyły. Z świeżym chlebem żytnim i plasterkiem ogórka kiszonego smakuje najlepiej. Smacznego.