Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wędzona makrela jest smaczna a z twarogiem wędzonym jeszcze lepsza.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1658
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1447
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1592
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1658
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1447
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1592
Składniki
Gotujemy jajka na twardo. Makrele obieramy z ości, rozdrabniamy widelcem. Twarożek (użyłem wędzonego twarożku Pilos bo był pod ręką)rozcieramy widelcem, łączymy z makrelą i posiekanym szczypiorkiem dodajemy majonez (nie za dużo tylko żeby uzyskać lepszą smarowność) i pieprz na koniec jaka drobno posiekane ( ja starłem na drobnej tarce) wszystko dobrze mieszamy odstawiamy do lodówki na kilkanaście minut by smaki się dobrze połączyły. Z świeżym chlebem żytnim i plasterkiem ogórka kiszonego smakuje najlepiej. Smacznego.