Do góry

Śniadania Przepis na:

Placki bananowe z mąką ryżową

Placki bananowe z mąką ryżową

Autor:

Przepisów i artykułów: 193 Ocena: 4645

Dodano:

Odsłon: 2862

Placki z banana i bezglutenowej mąki ryżowej to idealne danie na zdrowe śniadanie.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Banany pokroić na mniejsze kawałki i rozgnieść je widelcem, jajka zaś roztrzepać z mąką ryżową i proszkiem do pieczenia.

  2. Połączyć roztrzepane jajka z bananami i wszystko wymieszać. Masa może zawierać małe kawałeczki banana, które rozpuszczą się, w czasie smażenia.

  3. Placuszki smażyć na średnio rozgrzanej patelni z minimalną ilością tłuszczu (tylko smarować nim patelnię).
    Ilość placuszków zależy od wielkości i grubości porcji smażonych placków.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń