Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i sprawdzony przepis na śniadanie lub podwieczorek dla dzieci. Więcej szczegółów przeczytacie na moim blogu www.kulinarnyrollercoaster.pl
W miseczce ugnieć widelcem banana, a następnie dodaj jajka. Całość wymieszaj na jednolitą masę. Dodatkowo dodaj mąkę kokosową.
Następnie na patelni rozgrzej olej kokosowy i przełóż na nią za pomocą łyżki przygotowaną masę formując małe placuszki. Z podanej proporcji składników wychodzi ok 8 sztuk małych placuszków.
UWAGA: placuszki są bardzo delikatne i ciężko się je przewraca na drugą stronę. Nie zniechęcajcie się tym, bo w smaku są fantastyczne. Przetestowałam na dzieciach z rodziny.
Wykonanie sosu:
Na suchej patelni rozgrzej cukier i dodaj do niego sok wyciśnięty z połowy cytryny. Pamiętaj, że cukru na karmel nie mieszamy! Po chwili, kiedy całość zacznie wrzeć i lekko zmieni kolor na ciemniejszy, wrzucamy jagody. Teraz możesz całość wymieszać. Kolejno dodaj ok 0,5 kubeczka śmietanki. Pomieszaj całość i poczekaj aż sos odparuje i zgęstnieje.
Usmażone placuszki połóż na talerz, a następnie polej sosem.
Życzę smacznego i pozdrawiam ciepło
Magda
Herbatnikowo bananowy przekładaniec na szybki deser, bez pieczenia.
Odsłon: 8669
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 9
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 27
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 97
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 918
Jeśli tradycyjne placki ziemniaczane już Ci się znudziły, mamy ciekawą altern...
Odsłon: 214
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 9
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 27
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 97
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 918
Jeśli tradycyjne placki ziemniaczane już Ci się znudziły, mamy ciekawą altern...
Odsłon: 214
Składniki
W miseczce ugnieć widelcem banana, a następnie dodaj jajka. Całość wymieszaj na jednolitą masę. Dodatkowo dodaj mąkę kokosową.
Następnie na patelni rozgrzej olej kokosowy i przełóż na nią za pomocą łyżki przygotowaną masę formując małe placuszki. Z podanej proporcji składników wychodzi ok 8 sztuk małych placuszków. UWAGA: placuszki są bardzo delikatne i ciężko się je przewraca na drugą stronę. Nie zniechęcajcie się tym, bo w smaku są fantastyczne. Przetestowałam na dzieciach z rodziny.
Wykonanie sosu: Na suchej patelni rozgrzej cukier i dodaj do niego sok wyciśnięty z połowy cytryny. Pamiętaj, że cukru na karmel nie mieszamy! Po chwili, kiedy całość zacznie wrzeć i lekko zmieni kolor na ciemniejszy, wrzucamy jagody. Teraz możesz całość wymieszać. Kolejno dodaj ok 0,5 kubeczka śmietanki. Pomieszaj całość i poczekaj aż sos odparuje i zgęstnieje.
Usmażone placuszki połóż na talerz, a następnie polej sosem. Życzę smacznego i pozdrawiam ciepło Magda
Przepisy Śniadania
Śniadania
Omlet z bananami
Śniadania
Naleśniki z czekoladowym twarożkiem, migdałami i frużeliną truskawkową
Śniadania
Jajka po turecku
Śniadania
Omlet z płatkami owsianymi, cytrynowym serkiem ricotta i pestkami granatu
Omlet z bananami
Wyśmienity na śniadanie =)
Odsłon: 66
Naleśniki z czekoladowym twarożkiem, migdałami i frużeliną truskawkową
Pychota:)
Odsłon: 73