Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie plackuszki z ricotty z borówkami. Wspaniały pomysł na śniadanie lub przekąskę.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10335
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5953
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5301
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12776
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4538
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10335
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5953
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5301
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12776
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4538
Składniki
W dużej misce wymieszać mleko z jajkami i miodem, składniki muszą być dobrze połączone. Następnie wmieszać ricottę. Do płynnej mieszanki przesiać mąkę, proszek i sól. Całość dokładnie wymieszać, do utworzenia gładkiej masy. Na koniec delikatnie wmieszać borówki. Dobrze rozgrzać patelnię (ja używam małej teflonowej lub patelni naleśnikowej). Można do pierwszego smażenia, za pomocą pędzelka posmarować patelnię odrobiną oliwy, żeby ciasto nie przywarło. Smażyć placuszki po około 3 minuty z każdej strony. Podawać z miodem i ricottą.