Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie plackuszki z ricotty z borówkami. Wspaniały pomysł na śniadanie lub przekąskę.
W dużej misce wymieszać mleko z jajkami i miodem, składniki muszą być dobrze połączone. Następnie wmieszać ricottę. Do płynnej mieszanki przesiać mąkę, proszek i sól. Całość dokładnie wymieszać, do utworzenia gładkiej masy. Na koniec delikatnie wmieszać borówki.
Dobrze rozgrzać patelnię (ja używam małej teflonowej lub patelni naleśnikowej). Można do pierwszego smażenia, za pomocą pędzelka posmarować patelnię odrobiną oliwy, żeby ciasto nie przywarło. Smażyć placuszki po około 3 minuty z każdej strony. Podawać z miodem i ricottą.
Pyszny pomysł na wykorzystanie ricotty, pesto i tuńczyka
Odsłon: 15663
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 257
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 619
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 257
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 619
Składniki
W dużej misce wymieszać mleko z jajkami i miodem, składniki muszą być dobrze połączone. Następnie wmieszać ricottę. Do płynnej mieszanki przesiać mąkę, proszek i sól. Całość dokładnie wymieszać, do utworzenia gładkiej masy. Na koniec delikatnie wmieszać borówki. Dobrze rozgrzać patelnię (ja używam małej teflonowej lub patelni naleśnikowej). Można do pierwszego smażenia, za pomocą pędzelka posmarować patelnię odrobiną oliwy, żeby ciasto nie przywarło. Smażyć placuszki po około 3 minuty z każdej strony. Podawać z miodem i ricottą.
Przepisy Śniadania
Śniadania
Omlet z jeżynami
Śniadania
Jak zrobić pyszny i pożywny domowy omlet – przepis
Śniadania
Czekoladowa owsianka z malinami Ani Lewandowskiej
Śniadania
Placuszki z banana, serka wiejskiego i płatków owsianych
Omlet z jeżynami
Słodkie śniadanie... 2 latek uwielbia =)
Odsłon: 52
Jak zrobić pyszny i pożywny domowy omlet – przepis
Jeśli nie masz pomysłu na to co jeść i jednocześnie twoje umiejętności kulina...
Odsłon: 157