Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie plackuszki z ricotty z borówkami. Wspaniały pomysł na śniadanie lub przekąskę.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7654
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 238
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2641
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 549
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7654
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 238
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2641
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 549
Składniki
W dużej misce wymieszać mleko z jajkami i miodem, składniki muszą być dobrze połączone. Następnie wmieszać ricottę. Do płynnej mieszanki przesiać mąkę, proszek i sól. Całość dokładnie wymieszać, do utworzenia gładkiej masy. Na koniec delikatnie wmieszać borówki. Dobrze rozgrzać patelnię (ja używam małej teflonowej lub patelni naleśnikowej). Można do pierwszego smażenia, za pomocą pędzelka posmarować patelnię odrobiną oliwy, żeby ciasto nie przywarło. Smażyć placuszki po około 3 minuty z każdej strony. Podawać z miodem i ricottą.