Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka smaczna sałatka na śniadanie.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Ogórka kroimy w plastry układamy na talerzu, pomidora w ćwiartkę układamy na ogórku, posypujemy drobno skrojoną cebulką, dymką i serem, całośc polewamy sosem.
Sos z reguły robię sama chociaż można użyć gotowego a oto mój przepis: Do słoika wciskam sok z cytryny (bez pestek) dodaje łyżeczkę musztardy dijon lub angielskiej, potem wlewam trzykrotnie więcej oliwy niż soku cytrynowego oraz łyżeczkę miodu, przyprawiam solą i pieprzem, zamykam słoik i dokładnie mieszam, aby wszystkie składniki dokładnie się połączyły i powstała jednolita emulsja o żółtawobrązowej barwie. Może stać w lodówce 2dni.