Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powidła śliwkowe w pięć minut zrobione są na dwóch produktach: suszonych śliwek oraz wody. Taka alternatywa powideł nie potrzebuje cukru, gotowania, czy pieczenia. Przygotowanie ich jest expresowe. Powidła śliwkowe idealnie pasują do grzanek, czy naleśników. Do tego mleko lub kawka i mamy idealne śniadanie, czy kolację. Kilka ciekawostek na temat suszonych śliwek: zawierają dużo pektyn, czyli błonnika, co pozytywnie wpływa regulację trawienia, pomagają usuwać z naszego organizmu toksyny, zawierają dużo potasu, suszone zawierają pięć razy więcej witaminy A i siedem razy więcej błonnika niż śliwki świeże. Pamiętajcie, aby przy wyborze śliwek, ale i pozostałych bakalii zwracać uwagę na to, czy w składzie nie ma dwutlenku siarki (inne określenia: E200, siarczan, konserwant E220). Ponieważ jego obecność może obniżać zawartość witamin w produktach, w przypadku osób, które chorują na astmę, może stwarzać problemy przy oddychaniu.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7449
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2373
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7449
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2373
Składniki
Do blendera wrzucamy śliwki, dolewamy wodę. Całość miksujemy do połączenia składników. Gotowe powidła przekładamy do słoika i gotowe. Banalne :)