Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i łatwe w przygotowaniu
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1214
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457757
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1465
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2280
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 588
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1214
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457757
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1465
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2280
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 588
Składniki
Zsiadłe mleko przelej do głebokiej miski i roztrzep dokładnie widelcem z proszkiem do pieczenia i całym jajkiem. Do mleka stopniowo wsypuj mąkę (najlepiej gryczną), aż ciasto uzyska konsystencje gęstego kremu. Gotowe odstaw na 20 minut.
W tym czasie w głębokiej patelni rozgrzej olej i na gorący nakładaj łyżką porcje ciasta. Placuszki smaz na złoto z obu stron (uważając by się nie przypaliły). Usmażone odsącz z tłuszczu wkładając je na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.
Jeszcze ciepłe plasuszki udekoruj rulonikami z plastrów łososia, cząstkami cytryn i koperkiem.