Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i łatwe w przygotowaniu
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336689
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4030
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423159
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2603
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336689
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4030
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423159
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2603
Składniki
Zsiadłe mleko przelej do głebokiej miski i roztrzep dokładnie widelcem z proszkiem do pieczenia i całym jajkiem. Do mleka stopniowo wsypuj mąkę (najlepiej gryczną), aż ciasto uzyska konsystencje gęstego kremu. Gotowe odstaw na 20 minut.
W tym czasie w głębokiej patelni rozgrzej olej i na gorący nakładaj łyżką porcje ciasta. Placuszki smaz na złoto z obu stron (uważając by się nie przypaliły). Usmażone odsącz z tłuszczu wkładając je na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.
Jeszcze ciepłe plasuszki udekoruj rulonikami z plastrów łososia, cząstkami cytryn i koperkiem.