Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealna na Wielkanoc lub śniadanko po imprezie:)
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 746
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1543
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6066
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8918
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 746
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1543
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6066
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8918
Składniki
Najpierw przygotowujemy wywar: wodę doprowadzamy do wrzenia, dodajemy ziele i listek, kurkumę i imbir - po szczypcie. Gotujemy 10 min.
Dodajemy chrzan - na początek ok. 2 łyżek - w zależności od porcji, jaką chcemy przygotować, można zacząć od jednej:) Po chwili dokładamy białą kiełbaskę - pilnujemy, żeby zupka już nie wrzała - następne 10 min.
Dodajemy vegetę lub kostkę rosołową - w zależności od upodobań. Jeśli robimy zupkę na 1 lub 2 osoby, kostki radzę nie dawać, bo może bardzo zdominować smak.
Teraz przyszedł czas na próbę. Zupka ma nam smakować, więc dodajemy jeszcze tyle chrzanu ile potrzeba naszym kubkom smakowym, soli i przeprzu oraz innych przypraw, które lubimy. Ja zawsze dorzucam jeszcze jakieś suszone ziółka - np. tymianek (bardzo lubię) - ale z rozwagą:)
W przepisie na chrzanówkę najlepsze jest to, że tworzymy go sami: podstawą jest biała kiełbasa i chrzan. Jeśli lubimy, możemy zabielić śmietaną lub zagęścić mąką.
Smacznego:)