Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy z truskawkami są jednymi z moich ulubionych potraw. Pomysł na nie wziął się z tęsknoty za racuchami z jabłkami. Nie mając jabłek(nie było sezonu na nie ) wpadłam na pomysł, aby do ciasta na placki z seremdodać truskawki. Pomysł podchwycił wśród domowników, gdyż po usmażeniu placki z truskawkami zniknęły w jeden dzień. To ciasto pozwala na dodawanie do nich również innych owoców sezonowych jak borówki czy jagody.
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 82
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 209
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 82
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 209
Składniki
Truskawki myjemy, kroimy na ćwiartki. Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy ser, truskawki, mąkę i proszek do pieczenia. Nagrzewamy patelnie. Nalewamy olej. Smażymy około 1 minuty z obydwu stron. Wykładamy na ręczniki kuchenne i odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Posypujemy cukrem pudrem.