Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy z truskawkami są jednymi z moich ulubionych potraw. Pomysł na nie wziął się z tęsknoty za racuchami z jabłkami. Nie mając jabłek(nie było sezonu na nie ) wpadłam na pomysł, aby do ciasta na placki z seremdodać truskawki. Pomysł podchwycił wśród domowników, gdyż po usmażeniu placki z truskawkami zniknęły w jeden dzień. To ciasto pozwala na dodawanie do nich również innych owoców sezonowych jak borówki czy jagody.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 373
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7316
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13410
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2685
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 373
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7316
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13410
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2685
Składniki
Truskawki myjemy, kroimy na ćwiartki. Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy ser, truskawki, mąkę i proszek do pieczenia. Nagrzewamy patelnie. Nalewamy olej. Smażymy około 1 minuty z obydwu stron. Wykładamy na ręczniki kuchenne i odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Posypujemy cukrem pudrem.