Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na wykorzystanie ryżu w menu.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3752
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2109
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5548
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5568
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3752
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2109
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5548
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5568
Składniki
Ugotowany na sypko ryż zmielic. Oddzielic żółtka od białek.Mąkę wymieszac ze śmietaną, proszkiem do pieczenia,cukrem waniliowym i żółtkami, tak aby powstała gładka masa. Dodac ryż i ubitą pianę z białek, dokładnie wymieszac. Kłaśc łyżką ciasto na rozgrzany tłuszcz i smażyc na złoty kolor. Usmażone placki posypac cukrem pudrem. Najlepsze są gorące.