Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na wykorzystanie ryżu w menu.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1047
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 984
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12882
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1047
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 984
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12882
Składniki
Ugotowany na sypko ryż zmielic. Oddzielic żółtka od białek.Mąkę wymieszac ze śmietaną, proszkiem do pieczenia,cukrem waniliowym i żółtkami, tak aby powstała gładka masa. Dodac ryż i ubitą pianę z białek, dokładnie wymieszac. Kłaśc łyżką ciasto na rozgrzany tłuszcz i smażyc na złoty kolor. Usmażone placki posypac cukrem pudrem. Najlepsze są gorące.