Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na wykorzystanie ryżu w menu.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3041
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422165
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2254
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3041
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422165
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2254
Składniki
Ugotowany na sypko ryż zmielic. Oddzielic żółtka od białek.Mąkę wymieszac ze śmietaną, proszkiem do pieczenia,cukrem waniliowym i żółtkami, tak aby powstała gładka masa. Dodac ryż i ubitą pianę z białek, dokładnie wymieszac. Kłaśc łyżką ciasto na rozgrzany tłuszcz i smażyc na złoty kolor. Usmażone placki posypac cukrem pudrem. Najlepsze są gorące.