Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapach cynamonu i przyprawy piernikowej to dla mnie zapach Świąt Bożego Narodzenia. Fajnie rozpocząć dzień od śniadania, które wprawia w dobry nastrój.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 450
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 450
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
W naczyniu żaroodpornym rozbijam jajka, dodaję cynamon i ucieram aż żółtko połączy się z białkiem i cynamonem. Moczę w tym kromki chleba, z prawej i lewej około 1 minute na 1 stronę. Wkładam kromki w formy do ciastek lub muffinek i piekę w 180 stopniach przez około 15 minut. Ser ricotta mieszam z wyłuskanymi ziarnami wanilii, banany kroję w plastry. Po wyjęciu kromek chleba z piekarnika, które teraz mają kształt łódek, nakładam ser, banany i całość polewam miodem.
W naczyniu żaroodpornym rozbijam jajka, dodaję cynamon i ucieram aż żółtko połączy się z białkiem i cynamonem. Moczę w tym kromki chleba, z prawej i lewej około 1 minute na 1 stronę. Wkładam kromki w formy do ciastek lub muffinek i piekę w 180 stopniach przez około 15 minut. Ser ricotta mieszam z wyłuskanymi ziarnami wanilii, banany kroję w plastry. Po wyjęciu kromek chleba z piekarnika, które teraz mają kształt łódek, nakładam ser, banany i całość polewam miodem.