Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapach cynamonu i przyprawy piernikowej to dla mnie zapach Świąt Bożego Narodzenia. Fajnie rozpocząć dzień od śniadania, które wprawia w dobry nastrój.
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45650
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23133
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1371
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45650
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23133
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1371
Składniki
W naczyniu żaroodpornym rozbijam jajka, dodaję cynamon i ucieram aż żółtko połączy się z białkiem i cynamonem. Moczę w tym kromki chleba, z prawej i lewej około 1 minute na 1 stronę. Wkładam kromki w formy do ciastek lub muffinek i piekę w 180 stopniach przez około 15 minut. Ser ricotta mieszam z wyłuskanymi ziarnami wanilii, banany kroję w plastry. Po wyjęciu kromek chleba z piekarnika, które teraz mają kształt łódek, nakładam ser, banany i całość polewam miodem.
W naczyniu żaroodpornym rozbijam jajka, dodaję cynamon i ucieram aż żółtko połączy się z białkiem i cynamonem. Moczę w tym kromki chleba, z prawej i lewej około 1 minute na 1 stronę. Wkładam kromki w formy do ciastek lub muffinek i piekę w 180 stopniach przez około 15 minut. Ser ricotta mieszam z wyłuskanymi ziarnami wanilii, banany kroję w plastry. Po wyjęciu kromek chleba z piekarnika, które teraz mają kształt łódek, nakładam ser, banany i całość polewam miodem.