Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak szarlotki w innym wydaniu.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2546
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 782
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 219
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2546
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 782
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 219
Składniki
W misce wymieszać mikserem mąkę, wodę,mleko, jajka i szczyptę soli. Margarynę rozpuścić i przestudzić. Wymieszać z ciastem naleśnikowym. Usmażyć naleśniki. ( z podanej porcji wyjdzie około 7-9 naleśników)
Jabłka obrać, wykroić gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę. W garnku rozpuścić wodę z cukrem, dodać pokrojone jabłka, rodzynki, cynamon i razem wszystko poddusić. Mąkę ziemniaczaną wymieszać w 1/4 szkl.zimnej wody i wlać do masy jabłkowej, mieszając aż masa zgęstnieje.
Ciepłą masę nakładać na naleśniki, zawinąć w trójkąt lub rulonik. Na każdym naleśniku położyć kleks z bitej śmietany ;)