Śniadania Przepis na:
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
W misce wymieszać mikserem mąkę, wodę,mleko, jajka i szczyptę soli. Margarynę rozpuścić i przestudzić. Wymieszać z ciastem naleśnikowym. Usmażyć naleśniki. ( z podanej porcji wyjdzie około 7-9 naleśników)
Jabłka obrać, wykroić gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę. W garnku rozpuścić wodę z cukrem, dodać pokrojone jabłka, rodzynki, cynamon i razem wszystko poddusić. Mąkę ziemniaczaną wymieszać w 1/4 szkl.zimnej wody i wlać do masy jabłkowej, mieszając aż masa zgęstnieje.
Ciepłą masę nakładać na naleśniki, zawinąć w trójkąt lub rulonik. Na każdym naleśniku położyć kleks z bitej śmietany ;)
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

siwona25 25 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
pyszne sa.3 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 01 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
Dodaję do ulubionych ,bo bardzo ciekawy i inspirujący jest ten przepis.Pozdrawiam1 Kto głosował? | Odpowiedz

gumonia 05 września 2011Zgłoś do usunięcia
Faktycznie, zapomniałam o jajkach ;) potrzebne będą 2.3 Kto głosował? | Odpowiedz

klara09 05 września 2011Zgłoś do usunięcia
Wszystko to apetyczne, tylko ile jajek bo nie ma ich w spisie.:(0 Kto głosował? | Odpowiedz

klara09 05 września 2011Zgłoś do usunięcia
Wszystko to apetyczne, ale ile jajek bo w spisie ich niema. szakkl0 Kto głosował? | Odpowiedz

Carrolyn 02 września 2011Zgłoś do usunięcia
kocham naleśniki a pomysł jest rewelacyjny - zupełnie nowe wydanie :). Jestem rozanielona i na pewno wypróbuje :)3 Kto głosował? | Odpowiedz

anna_82 22 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
o muszą być pyszne :)3 Kto głosował? | Odpowiedz