Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak szarlotki w innym wydaniu.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2440
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4600
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1737
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 533
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2440
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4600
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1737
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 533
Składniki
W misce wymieszać mikserem mąkę, wodę,mleko, jajka i szczyptę soli. Margarynę rozpuścić i przestudzić. Wymieszać z ciastem naleśnikowym. Usmażyć naleśniki. ( z podanej porcji wyjdzie około 7-9 naleśników)
Jabłka obrać, wykroić gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę. W garnku rozpuścić wodę z cukrem, dodać pokrojone jabłka, rodzynki, cynamon i razem wszystko poddusić. Mąkę ziemniaczaną wymieszać w 1/4 szkl.zimnej wody i wlać do masy jabłkowej, mieszając aż masa zgęstnieje.
Ciepłą masę nakładać na naleśniki, zawinąć w trójkąt lub rulonik. Na każdym naleśniku położyć kleks z bitej śmietany ;)