Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje tartaletki są niezwykle aromatyczne i eleganckie, a zarazem proste i naturalne. Tak według mnie smakuje Francja. Przepyszne kruche ciasto, delikatny serowy farsz z dodatkiem wędzonej ryby, czy pikantnego chilli. Danie prosto z paryskiej restauracji.
Idealne jesienne danie - kopytka z dyni. Można podać je jako samodzielny obia...
Odsłon: 1319
Sałatka z ryżem, pieczarkami, kukurydzą, ogórkami konserwowanymi oraz z jajka...
Odsłon: 132
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 353
Sałatka z ryżem, pieczarkami, kukurydzą, ogórkami konserwowanymi oraz z jajka...
Odsłon: 132
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 353
Składniki
Kruche ciasto: - 340 g mąki pszennej - 250 g masła - 2 żółtka - 15 g jogurtu naturalnego - szczypta pieprzu - szczypta soli Ciasto zarabiamy szybko. Owijamy folią i odkładamy do lodówki na pół godziny.
Kruche ciasto: - 340 g mąki pszennej - 250 g masła - 2 żółtka - 15 g jogurtu naturalnego - szczypta pieprzu - szczypta soli Ciasto zarabiamy szybko. Owijamy folią i odkładamy do lodówki na pół godziny.
Po godzinie rozwałkowujemy ciasto. Szklanką wycinamy kółka. Foremki smarujemy tłuszczem (olejem) i wykładamy je starannie ciastem. Pieczemy 15 minut przy 200*C.
Po upieczeniu czekamy, aż spody z ciasta nieco przestygną. Odwracamy je do góry dnem i uderzamy dość mocno o foremki.
Farsz z łososia wędzonego: - 100 g łososia wędzonego - 40 g sera Merci Chef! CROTTIN NATUR MERCI CHEF! - cebula dymka - 10 g / łyżka słonecznika łuskanego - sól, pieprz do smaku Łososia i serek rozdrabniamy i łączymy. Dodajemy pokrojoną dymkę i uprażony wcześniej słonecznik. Przyprawiamy do smaku.
Farsz z łososia wędzonego: - 100 g łososia wędzonego - 40 g sera Merci Chef! CROTTIN NATUR MERCI CHEF! - cebula dymka - 10 g / łyżka słonecznika łuskanego - sól, pieprz do smaku Łososia i serek rozdrabniamy i łączymy. Dodajemy pokrojoną dymkę i uprażony wcześniej słonecznik. Przyprawiamy do smaku.
Farsz z bakłażana i papryczki chili - 150 g / pół bakłażana - 5 g papryczki chili - mała cebulka - 2 ząbki czosnku - sól i pieprz do smaku - 5 łyżek oliwy z oliwek - 40 g sera Merci Chef! CROTTIN NATUR MERCI CHEF! Najpierw na 2 łyżkach oliwy smażymy pokrojoną cebulę i czosnek. Warzywa nadają oliwie smak. Przenosimy je do miseczki. Dolewamy 3 łyżki oliwy na patelnię i smażymy bakłażana pokrojonego w drobną kostkę z papryczką chili. Ściągamy bakłażana z patelni, dodajemy cebulę i czosnek oraz rozdrobniony ser.
Napełniamy tartaletki farszami. Wkładamy do piekarnika na 5 minut/ 180*C, żeby je podgrzać.
Podajemy na talerzach. Bon appétit !
Przepisy Śniadania
Śniadania
Pasta z awokado z jajkiem
Śniadania
faszerowane jajka z kawiorem
Śniadania
Pasta jajeczna Magdy Gessler
Śniadania
Pasta z makreli z suszonymi pomidorami i oliwkami
Pasta z awokado z jajkiem
Jeśli na śniadanie Wielkanocne swoim domownikom czy gościom pragniecie zaserw...
Odsłon: 83
faszerowane jajka z kawiorem
Nie ma Wielkanocy bez faszerowanych jajek, a te z dodatkiem kawioru smakują w...
Odsłon: 63