Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie danie dla kogoś szukającego odmiany, dobre na śniadanie przed ciężkim dniem fizycznej pracy. Idealnie komponuje się w połączeniu z kefirem lub zsiadłym mlekiem.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1254
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14830
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 852
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1254
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14830
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 852
Składniki
Obrane ziemniaki i cebulę pokroić na cienkie talarki, następnie wrzucić na rozgrzany głęboki olej: pierwsze ziemniaki a po 5 minutach cebulę. Gdy ziemniaki będą miękkie (mniej-więcej w takim stopniu jak gotowane) patelnie należy zdjąć z gazu do ostygnięcia. W czasie gdy warzywa stygną do dużej miski wbić 5 jajek, dodać sól, pieprz i rozmącić całość. Gdy warzywa przestaną już być gorące trzeba odcedzić je cedzakową łyżką od nadmiernej ilości oleju i połączyć z jajkiem, dokładnie wymieszać i całość wylać na rozgrzaną patelnię (warto wykorzystać tłuszcz pozostały ze smażenia ziemniaków i cebuli) Smażyć po ok 6-7 minut z jednej strony, do przewrócenia na drugą konieczne będzie użycie talerza. W razie pytań zapraszam na PW.