Do góry

Śniadania Przepis na:

Truskawkowa kasza manna z syropem z agawy i cynamonem

Truskawkowa kasza manna z syropem z agawy i cynamonem

Autor:

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 554

Dodano:

Odsłon: 848

Śniadanie, deser - dobre na zakończenie sezonu truskawkowego

Składniki

  • 2 szklanki mleka
  • 5 łyżek kaszy manny
  • szczypta soli (dla smaku)
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • truskawki (ilość według uznania)
  • syrop z agawy
  • cynamon
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Truskawkowa kasza manna z syropem z agawy i cynamonem

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać mleko, dodać szczyptę soli i zagotować, zmniejszyć gaz, wsypać kaszę. Cały czas mieszamy aż do uzyskania gęstej konsystencji. Przykryć garnek i zabieramy się za truskawki.

  2. Truskawki myjemy i pozbawiamy szypułek. Kroimy na pół i zgniatamy widelcem. Dodajemy syrop z agawy, jogurt naturalny, cynamon i mieszamy. Przelewamy na talerz, dodajemy gotową kaszę manną, dekorujemy i zajadamy. ŚnIaDaNiE gOtOwE :) Smacznego ! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń