Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Waniliowe placuszki spokojnie przygotujecie w 30 minut. Nie zawierają w sobie składników, których nie kupicie w każdym sklepie. Podawane z dipem jogurtowym nabiorą charakteru i wyrazistości.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Margarynę roztapiamy. Studzimy. Mąkę, cukier, serek homogenizowany, proszek do pieczenia i jajko łączymy ze sobą. Krótko miksujemy. Dodajemy rozpuszczoną margarynę. Miksujemy. Patelnie mocno rozgrzewamy. Kładziemy 1-2 łyżki ciasta. Smażymy z obu stron na rumiano. Studzimy. Jogurt łączymy z miodem. Podajemy z jeszcze ciepłymi plackami.
Zapraszam na mojego bloga!