Kotlety mielone z majonezem

Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy.

Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków.

Kotlety mielone na INTERIA.TV.

 

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 duża cebula
  • kawałek pora
  • 1 jajko
  • 1 bułka
  • mleko do namoczenia bułki
  • 1 łyżeczka majonezu

 

Sposób przygotowania:
Bułkę zalej odrobiną mleka i poczekaj aż pieczywo całkowicie wchłonie płyn. W tym czasie na patelni zeszklij pokrojoną w drobną kostkę cebulę, a następnie pora. Smaż warzywa aż zmiękną, następnie dodaj je do bułki. Następnie do namoczonej bułki z cebulą i potem, dołóż mięso, jajko i majonez. Całość przypraw solą, pieprzem i wędzoną papryką. Masę dokładnie wymieszaj, by stała się jednolita i odpowiednio napowietrzona. Następnie wydziel porcję (taką, jaka mieści się w dłoni) i formuj kotlety. Smaż na dobrze rozgrzanym oleju. Kotlety będą wyjątkowo soczyste i aromatyczne. Smacznego!

 

Konkurs: Zainspiruj się naszym serialem i wygraj sprzęt marki Ambition. Kliknij!

Zobacz także inne przepisy z naszego serialu. Kliknij >>

Pobierz bezpłaty ebook z najciekawszymi, świątecznymi przepisami

Pobierz e-booka


Pobierz e-booka

Pobierz e-booka

Pobierz e-booka

Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka.

 

 

 

 

 

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Tort ajerkoniakowy

Jest pyszny. Przepis ten zamieszczam ponownie na Waszą prośbę.

Odsłon: 57759

30 min
88
>60 min
30
30 min
24
Desery Ciasto z truskawkami i bitą smietaną !!!

Skoro mamy sezon na truskawki , postanowiłam podzielic się tym przepisem na p...

Odsłon: 58013

30 min
25
>60 min
59

Polecane artykuły

Informacje Kiszone pączki mniszka – jak zrobić te pyszne wiosenne przetwory?

Mniszek lekarski to jedna z najczęściej spotykanych roślin na polskich łąkach. Oprócz pięknego wyglądu kwiat ten oferuje liczne zastosowania w świe...

0
Informacje Złoto Inków na talerzu. Czym jest komosa ryżowa i jakie ma właściwości?

Nazywana jest quinoą lub złotem Inków. Komosa ryżowa to rodzaj pseudozboża, które nie tylko wykazuje szereg właściwości odżywczych i prozdrowotnych...

0
Informacje Ryż z kalafiora. Jak zrobić i z czym podawać?

Czy wiedziałeś, że możesz zrobić ryż z kalafiora? Sprawdź więcej szczegółów na temat tej zdrowej i naprawdę pysznej potrawy. Mamy dla ciebie wiele...

1
Informacje Jak piec mięso z indyka, by nie było suche? Te sposoby nigdy nie zawodzą

Mięso z indyka zawiera sporo cennych składników odżywczych, a oprócz tego jest stosunkowo niskokaloryczne. Najpopularniejszym sposobem na przyrządz...

1