Wyniki wyszukiwania dla ciasto makowy przysmak magdy
Artykuły ciasto makowy przysmak magdy
Wszystkie
Podstawą magii Bożego Narodzenia są wypieki. Kluczowe miejsce na świątecznym stole zajmują ciasta, ciasteczka i desery z makiem. Uwielbiają je wszy...
Masa makowa to składnik rozmaitych ciast, zwłaszcza tych serwowanych na święta. To w głównej mierze od niej zależy, jak będzie smakował wypiek, dla...
Ciasto filo to niezwykle uniwersalny składnik, który znajduje szerokie zastosowanie w kuchni – można wyczarować z niego mnóstwo pysznych przekąsek,...
Tort makowy z kremem cytrynowym to iście królewska, deserowa pozycja w świątecznym menu. Tu w idealnej harmonii miękki biszkopt przeplata się z kre...
Tort makowo-piernikowy to deser pełen nieoczywistych połączeń smakowych. Wypiek z dodatkiem kajmaku, serka mascarpone oraz soku z pomarańczy, nie t...
Makowiec to jedno z tych ciast, których nie może zabraknąć na wigilijnym stole. Doświadczone gospodynie przygotowują go z własnoręcznie mielonego m...
Do przygotowania wielu świątecznych ciast potrzebna nam jest masa makowa. Zwykle używamy tej kupnej, jednak zrobienie jej samodzielnie jest prostsz...
Magda Gessler zabrała już widzów w kulinarną podróż po Peru. Tym razem z ekipą TVN Style w aż dwóch dokumentach odkryje tajniki kuchni z różnych r...
Co lubią jeść znane osoby? Jakich potraw w życiu nie wzięłyby do ust? Zobaczcie, jak odpowiadają na pytania Smakera! Dzisiaj swoje kulinarne sekret...
Stany Zjednoczone słyną z pięknych krajobrazów, Hollywood i ze smakołyków, które rozprzestrzeniły się po całym świecie. Jakie amerykańskie przysmak...
Sezon urlopowy w pełni, niektórzy z nas jadą na egzotyczne wojaże, inni wybierają krajowe wycieczki. Gdziekolwiek byśmy nie byli, wszędzie możemy k...
Litwa jest Polakom bardzo bliska. Lata wspólnej historii, wieszcz piszący o Litwie „ojczyzno” i łącząca miłość do dobrego jedzenia. Okazuje się, ż...
Kiedyś wiedza dotycząca grzybów była zakazana. Uznawano je za przeklęte twory natury, których należy unikać.
Magda Gessler, jak mało kto, wpłynęła na kształt polskiej gastronomii. Nic więc dziwnego, że nasi użytkownicy bardzo chętnie korzystają z jej przep...
Sezon na szparagi trwa w najlepsze nie tylko na targowiskach, ale również w restauracjach. Ile zapłacimy za nie w lokalu Magdy Gessler? Ceny widocz...
<b>W książce znajduje się blisko 60 przepisów pochodzących z czterech ostatnich sezonów programu Kuchenne Rewolucje.</b>
Deser przygotowany z soczystych jabłek i aromatycznego cynamonu. Świetnie sprawdzi się w chłodny, zimowy wieczór. Sprawdź, jak prosto się go przygo...
Wyjątkowe bułeczki przygotowywane na bazie sody, znane w naszym kraju od ponad 150 lat. Jaka wiąże się z nimi historia oraz w jaki sposób możemy je...
Termity zamiast chipsów? Gąsienica na deser? Czemu nie! Owady stanowią ważny element kuchni afrykańskiej. Ale to nie wszystko - w niektórych rejona...
Tego deseru chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Chrupiące wafle przełożone gęstym, czekoladowym kremem to smak przez wielu kojarzony z beztroskim...
Wielkanoc obchodzona jest w całej Polsce, jednak każdy region posiada własną historię, tradycję, a nawet smaki świątecznych potraw.
Przepis na surowe ciasto według Joanny. Co sądzisz o jej pomyśle?