Wyniki wyszukiwania dla jak usmażyć wątróbkę żeby nie pryskała

(183)

Artykuły jak usmażyć wątróbkę żeby nie pryskała

Wszystkie

Informacje Jak gotować wątróbkę?

Jedni ją uwielbiają, z kolei inni unikają jej jak ognia. Okazuje się jednak, że wątróbkę można przygotować w taki sposób, aby ze smakiem zjadł ją n...

7
Informacje Podstawy gotowania - jak usmażyć dobry omlet?

Doskonały pomysł na pyszne śniadanie, szybki obiad i sycącą kolację. Jednak wysmażenie dobrego omletu jest prawdziwą sztuką, dlatego częściej robim...

31
Informacje Wymocz wątróbkę przed smażeniem. Przestanie być gorzka, nie będzie twarda

Wątróbka wychodzi gorzka po smażeniu? Nie wiesz, co zrobić, żeby wątróbka była miękka i soczysta? Przeczytaj poradnik, który na pewno pomoże ci prz...

5
Informacje Jaka surówka jest najlepsza do wątróbki? Dlaczego warto jeść wątróbkę?

Wątróbka to rodzaj pokarmu, który albo się kocha, albo nienawidzi. Jedno jest pewne – wystarczy ją dobrze przygotować i zaserwować z odpowiednimi d...

13
Informacje Policzyliśmy, ile kosztuje zrobienie faworków w domu. Kupić, czy usmażyć – co bardziej się opłaca?

Faworki to przysmak nieodmiennie kojarzący się z tłustym czwartkiem. Już od początku stycznia w sklepach i cukierniach możemy kupić te karnawałowe...

20
Informacje Najlepszy dodatek do smażonej wątróbki. Prosty patent, który rzadko stosujemy

Wątróbka to jeden z najpopularniejszych podrobów, które lądują na naszych talerzach. Odpowiednio przygotowana jest bardzo smaczna, a co więcej kryj...

2
Informacje Wątróbka na obiad była postrachem niejednego dziecka. Niektórzy uważają ją za prawdziwy rarytas

Dziś na obiad wątróbka! Dla wielu najmłodszych taka informacja mogła być prawdziwą katastrofą. W końcu smażone podroby to jeden z kulinarnych "kosz...

11
Informacje Chudsza, smaczniejsza od łososia, z mnóstwem kwasów omega-3. To najmniej zanieczyszczona ryba

W zdrowej diecie nie może zabraknąć ryb, są nie tylko świetnym źródłem białka, ale i dobroczynnych kwasów omega-3. Niestety, wiele osób rezygnuje z...

23
Informacje Wątróbka: drobiowa, wieprzowa, cielęca – jak przyrządzić te delikatne podroby?

Wątróbka ma tyle samo zwolenników, co przeciwników. Składnik ten ceniony jest przede wszystkim za swoje wyjątkowe wartości odżywcze. Wątróbka drobi...

13
Ewa gotuje Otwarcie sezonu grillowego z Ewą Wachowicz

Ewa Wachowicz w ostatni weekend kwietnia przywitała widzów w swoim przydomowym ogrodzie. Sezon grillowy postanowiła rozpocząć od deski masła. W 480...

5
Informacje Ziemniaki gotować w gorącej czy w zimnej wodzie? Takie są najzdrowsze

Gotowanie ziemniaków może wydawać się dziecinnie proste, jednak wcale takie nie jest. Polacy regularnie pozbawiają ich cennych właściwości, poprzez...

6
Informacje Olaf Lubaszenko schudł ponad 80 kg! Wyeliminował z diety tylko jeden składnik

Metamorfoza 54-letniego Olafa Lubaszenko jest jedną z najbardziej spektakularnych. Aktorowi udało się pozbyć aż 80 kilogramów! Co ciekawe, z diety...

545
Informacje Jak przechowywać korzeń imbiru? Uważaj, w lodówce często pleśnieje

Kupienie świeżego imbiru niestety nie gwarantuje, że po kilku dniach kłącze nie spleśnieje. Jeśli chowasz go do lodówki i szybko zauważasz, że jest...

22
Informacje Jak kupić zdrowego łososia?

Łosoś to bardzo smaczna ryba, jednak w ostatnim czasie zaczął wywoływać wiele kontrowersji. Wiele osób zwraca uwagę, że mięso tej ryby może być ska...

22
Informacje Po „kąpieli" w kuchennym specyfiku natka pietruszki będzie świeża przez miesiąc

Natka pietruszki jest jedną z najbardziej aromatycznych przypraw w kuchni. Niestety, nawet jeśli po zakupie wstawimy ją do wody, po kilku dniach za...

8
Informacje Zrób złote latte. Szybko przekonasz się, na co pomaga picie kawy z kurkumą

Wyobraź sobie puszystą i lekką żółtą piankę w połączeniu z energetyzującą kawą. To właśnie złote latte, którego nazwa i wygląd są niezwykle przycią...

105
Informacje Zdrowy i pożywny kisiel Danuty Martyniuk. Pomaga trzymać kilogramy w ryzach

Szukasz zdrowych przepisów, na przekąski, które pomogą ci w utracie zbędnych kilogramów? Recepturą na prozdrowotny kisiel podzieliła się ostatnio D...

9
Informacje Pasztet na Wielkanoc, który zawsze wychodzi. Kremowa poezja smaku

Na pewno wiele osób zgodzi się z faktem, że na wielkanocnym stole nie może zabraknąć domowego pasztetu. Z pewnością, każda doświadczona gospodyni m...

21
Ewa gotuje „Ewa gotuje” - sos rumiany, rosół, sałatka warzywna, pasztet, strucle z borówkami

Ewa Wachowicz w swoich przepisach często nawiązuje do tradycyjnej kuchni. Tym razem postanowiła podzielić się z widzami przepisem na: klarowny rosó...

3
Informacje Środa Popielcowa - co jeść? Proste przepisy na obiad

Środa Popielcowa 2023 wypada 22 lutego. Skąd w ogóle wzięła się tradycja obchodzenia Popielca? I co można jeść w Środę Popielcową? W tym materiale...

66
Informacje Nalewka benedyktyńska wzmacnia, łagodzi problemy jelitowe, pomaga przy migrenie

Kościół miał duży wpływ na kulinaria, ale także ziołolecznictwo. Ze względu na to, iż w swoich zakonach uprawiali warzywa i zioła, wykorzystywali j...

16
1 2 3 4 5
. . .
z
9