Wyniki wyszukiwania dla potrawy z białej fasoli konserwowej
Artykuły potrawy z białej fasoli konserwowej
Wszystkie
Nie wahaj się jej użyć w swojej kuchni, gdyż właśnie teraz, zimą jest najsmaczniejsza i ma najwięcej wartości odżywczych
Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00.
Jeśli fasola kojarzy nam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliśmy jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką p...
Pasteryzacja ogórków konserwowych to znana metoda przedłużania trwałości tych popularnych warzyw. Zabezpiecza przed rozwojem bakterii, grzybów i dr...
Sałatka jarzynowa to obowiązkowe danie podczas świąt Bożego Narodzenia, Wielkanocy, a także wszelkich urodzin i imienin. W każdym domu robi się ją...
Niemal w każdej lodówce można znaleźć puszkę fasoli, która przez bardzo długi czas czeka na wykorzystanie. Co zrobić, aby się nie zmarnowała? Odpow...
Czerwona fasola jest bogata w błonnik, proteiny i białko. Jest znakomitym zamiennikiem dla mięsa. Zatem, jeśli starasz się ograniczyć w diecie prod...
Piąty półfinał konkursu BlogerChef gościł 10-11 maja br. przewodniczący jury Mirek Drewniak w swoim królestwie – eleganckiej restauracji „Dworek” w...
Polakom trudno wyobrazić sobie codzienność bez ogórków kiszonych czy konserwowych. Uwielbiają je i często przygotowują sami. Czy wiesz jednak, któr...
Jeśli fasola kojarzy wam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliście jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką...
Rośliny strączkowe są smaczne, łatwe do przygotowania i niedrogie. Zaleca się je wegetarianom, bo zawierają dużo łatwo przyswajalnego białka. Ale j...
Rozgrzewające zupy to doskonały pomysł na jesienny obiad. Dziś przedstawimy ci przepis na zupę z fasolą i parmezanem w stylu włoskim. Znajdziesz w...
Przepis Sylwii Białej zyskał przychylność jurorów. Jeśli masz ochotę, wykonać to ciasto na bazie brownie w domu, nic prostszego, wydrukuj przepis!
Fasola pinto jest uznawana za jedną z najpiękniejszych odmian tego gatunku ze względu na swój niebanalny wygląd. Jednak nie jest ona jedynie ozdobą...
Włosi wprost uwielbiają tę zupę. Dlaczego? Bo jest prosta w przygotowaniu, niezwykle aromatyczna i bogata w składniki. Zrobiona z warzyw, nabiału,...
Papryka to bardzo uniwersalne warzywo, które w zależności od koloru nieco różni się smakiem. Polacy najczęściej sięgają po tę czerwoną, zieloną lub...
W dążeniu do osiągnięcia zdrowszej wagi i lepszego samopoczucia warto zwrócić uwagę na potencjał czarnej fasoli jako wsparcia dla procesu odchudzan...
Doskonała do młodych ziemniaków i jajka sadzonego, pyszna w zupie jarzynowej oraz podana z bułką tartą. W lipcu młoda fasolka jest najsmaczniejsza....
Gdy za oknem coraz częściej pojawiają się promienie słońca, od razu przychodzi ochota na bardziej wiosenne dania. Choć w marcu na nowalijki jeszcze...
Smalec to reprezentant swojskich przekąsek. Jego klasyczna wersja opiera się na mięsnych składnikach, jednak czy można przygotować go w wersji wega...
W twojej diecie często goszczą strączki? Grochówka, hummus z ciecierzycy, potrawka z soczewicy, a może meksykańskie chili con carne z czerwoną faso...
Gotowanie fasoli może zająć naprawdę dużo czasu. Jeśli go nie posiadasz, istnieje prosty sposób na szybsze jej przyrządzenie. Fasola będzie gotowa...