Wyniki wyszukiwania dla przepis na zupe porow�� z kulkami miesnymi i groszkiem ptysiowym
Artykuły przepis na zupe porow�� z kulkami miesnymi i groszkiem ptysiowym
Wszystkie
Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w z...
Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w z...
Dynia to wdzięczne warzywo, które można podać zarówno w wersji wytrawnej jak i słodkiej.
Zupa ekonomiczna popularność zyskała już ok. 200 lat temu. Głównie dlatego, że była bardzo sycąca, a jednocześnie tania. Sekretem sukcesu były użyt...
Rośliny strączkowe są smaczne, łatwe do przygotowania i niedrogie. Zaleca się je wegetarianom, bo zawierają dużo łatwo przyswajalnego białka. Ale j...
Zastanawialiście się kiedyś dlaczego, gdy byliście dziećmi Wasze Babcie i Mamy usilnie nakłaniały Was do jedzenia zielonego groszku, i dlaczego pow...
Zupa budzi ciepłe wspomnienia. Jej zapach często wita nas już od progu, gdy wracamy w rodzinne strony. Dymiący talerz gorącej zupy to dla wielu sym...
Lubicie smak zabielanej zupy, ale przeszkadzają wam grudki śmietany pływające na talerzu? Co zrobić, aby temu zapobiec oraz czym można zastąpić śmi...
Bo rybka lubi pływać... Przyjęło się, że śledzie najlepiej smakują z kieliszkiem wódki, trzeba jednak pamiętać, że alkohol powoduje spadek wartośc...
Zastanawialiście się kiedyś dlaczego, gdy byliście dziećmi babcie i mamy usilnie nakłaniały was do jedzenia zielonego groszku, i dlaczego powinniśc...
Zastanawialiście się kiedyś dlaczego, gdy byliście dziećmi babcie i mamy usilnie nakłaniały was do jedzenia zielonego groszku, i dlaczego powinniśc...
Świeże pomidory na kanapce lub w sałatce to kwintesencja smaków polskiego lata. Jesienią i zimą trudno nie wspominać z rozrzewnieniem słodkich i ar...
Do ugotowania zupy potrzebujemy dwóch rzeczy: garnka i wywaru. Bez tego ani rusz. A jak zrobić dobry wywar? Wystarczy, że będziemy pamiętać o kilku...
Już rosną, są coraz większe, żółte, pękate – leniwie wylegują się w ogródkach czekając, aż ktoś je zbierze i poda na stół, a nie zrobi z nich dekor...
Wiele osób z niecierpliwością wyczekuje sezonu na szparagi. Kiedy tylko zaczynają pojawiać się na straganach i sklepowych półkach, z chęcią sięgają...
466. odcinek programu „Ewa Gotuje" poświęcony będzie obiadowi, który można szybko przygotować. Ewa Wachowicz postawi na owocowo-warzywną zupę, niet...
W Twoim obiadowym menu królują zupy, jednak rodzina zaczyna narzekać na klasyczne smaki, takie jak pomidorowa, ogórkowa, czy jarzynowa? Zaserwuj im...
Ciężko wyobrazić sobie tradycyjny obiad bez zupy. A już na pewno trudno się bez niej obejść podczas wigilijnej kolacji. Jednym z dań, którego w wie...
Jesteśmy narodem uwielbiającym zupy. Statystyczny Polak zjada nawet 100 litrów zup rocznie, a to niewątpliwie stawia nas w światowej czołówce. Nie...
Aby świąteczny żurek lub barszcz biały nabrał intensywnego i głębokiego smaku, potrzebny jest odpowiedni zakwas. Najlepszym wyborem będzie oczywiśc...
Po długim okresie jesienno-zimowym powoli zaczynamy rozglądać się za pierwszymi promieniami wiosennego słońca. Wiele osób ma również ochotę na zmia...
Golonka to przysmak, który ma wielu fanów. Doskonale sprawdza się ona w połączeniu z surówką, tłuczonymi ziemniakami oraz chrzanem i musztardą. Jed...