Do góry

Przekąski Przepis na:

Frytki z selera

Przepis dnia 2016-03-01
Frytki z selera

Autor:

Przepisów i artykułów: 444 Ocena: 8556

Dodano:

Odsłon: 14398

Frytki z selera

Składniki

  • 1 bardzo duży korzeń selera
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • płaska łyżeczka suszonego oregano
  • szczypta pieprzu cayenne (lub więcej)
  • sól
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Seler myjemy, obieramy i kroimy w słupki grubości około 1 cm. Polewamy je olejem, posypujemy przyprawami. Pieprz cayenne możecie zastąpić słodką papryką, jeżeli nie lubicie pikantnych potraw. Ilość cayenne jednak w tym przepisie, naprawdę nie jest zabójcza. Frytki pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, w 180 stopniach z termoobiegiem, około 30 minut, aż do zrumienienia. Obracajcie je od czasu do czasu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 29 lutego 2016 Seler bardzo lubię, więc frytki koniecznie muszę spróbować <3

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń