Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny przepis na przepyszne kotlety mielone. Cudownie smakują podawane z gotowanymi ziemniakami oraz z surówką. Kluczem do sukcesu jest użycie dobrej jakości mięsa.
Polecam.
Odsłon: 325
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 253
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2486
Śledzik zapiekany a'la kapsalon na gorąco i nie tylko na święta Skład to śle...
Odsłon: 58
Polecam.
Odsłon: 325
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 253
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2486
Śledzik zapiekany a'la kapsalon na gorąco i nie tylko na święta Skład to śle...
Odsłon: 58
Składniki
Bułkę wkładamy do miseczki, zalewamy mlekiem i czekamy, aż zmięknie.
Cebulę obieramy, kroimy w bardzo drobną kostkę.
Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy jajko, pokrojoną cebulę w drobną kostkę (można ją wcześniej podsmażyć), bułkę odsączoną z mleka. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dłonie zwilżamy wodą i wyrabiamy składniki. Następnie formujemy równej wielkości kotlety. Na patelni rozgrzewamy smalec. Kotlety smażymy na wolnym ogniu z obydwu stron na złoty kolor. Z podanego przepisu powinno wyjść około 8 kotletów średniej wielkości.
Kotlety mielone podajemy z gotowanymi ziemniakami i surówką. Smacznego!