Do góry

Napoje Przepis na:

Herbata z lipy z miodem

Herbata z lipy z miodem

Autor:

Przepisów i artykułów: 441 Ocena: 8500

Dodano:

Odsłon: 248

Herbata z lipy z miodem

Składniki

  • 1 l wody
  • 4 torebki lipy
  • 5 plastrów imbiru (średniej grubości)
  • 1 cytryna
  • 2 łyżki miodu
  • 4 goździki
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wrzątkiem zalewamy torebki lipy, parzymy 10 minut, dodajemy od razu imbir i goździki. Po tym czasie z naparu wyciągamy lipę i odstawiamy go na chwilę do lekkiego ostygnięcia (chodzi o to, żeby za wcześnie nie dawać miodu, który w wysokiej temperaturze traci swoje właściwości). Następnie dodajemy pokrojoną w plasterki cytrynę i miód. Dokładnie mieszamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

catha 25 stycznia Uwielbiam imbir - ta herbatka jest świetna:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 16 stycznia Pomyslalam, ze to smaki z mojego dziecinstwa ale ciekawe dodatki bardzo wzbogacily napar!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 16 stycznia Taka gorąca szklana z tymi pysznymi dodatkami do jakiegoś ciacha i już świat staje się kolorowy, pomimo szarości za oknami ;) Miodzio :) Odpowiedzi: 4 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń