Do góry

Dania główne Przepis na:

Złoty kurczak z śliwką.

Złoty kurczak z śliwką.

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 857

Dodano:

Odsłon: 3525

Miękkie,wilgotne mięso.danie nie wymagające wiele czasu a cieszące oko i podniebienie.Jeśli ktoś uwielbia połączenie słonego i słodkiego smaku śmiało mogę polecić to danie.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Dwie godziny przed rozpoczęciem pieczenia moczymy śliwki w winie! Do dużej miski wkładamy mięso,polewamy olejem następnie posypujemy przyprawami i mieszamy ręką tak aby całe mięso było pokryte przyprawami. Wkładamy do piecyka na 45min. w temp. ok 180-200 stopni.

  2. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń