Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Strogonow w moim domowym wydaniu. Taka wersja bardzo smakuje mojej rodzinie. Podawałam go z pieczonymi ziemniakami co okazało się smacznym pomysłem :)
Wołowinę pokroiłam w paski i podsmażyłam na rozgrzanym oleju w garnku. Kiedy wołowina puściła sok podlałam wodą 5 cm powyżej objętości mięsa. Przykryłam i gotowałam do miękkości (ok.1,30 h).
W tym czasie pokroiłam w talarki cebulę, pieczarki oraz w paski paprykę. Użyłam papryki czerwonej i żółtej po 1/2 części.
Ogórki pokroiłam w paski i podsmażyłam na maśle. Odstawiłam.
Kiedy wołowina już była prawie miękka dodałam cebulę, pieczarki, paprykę oraz liść laurowy i ziele angielskie. Dusiłam do miękkości warzyw. Posoliłam.
Dodałam podsmażone ogórki.
Pod koniec dodałam koncentrat pomidorowy. Zagotowałam. Wlałam śmietanę, wymieszałam i wyłączyłam ogień pod garnkiem. Przyprawiłam do smaku solą i dodałam po 1/2 łyżeczki papryki słodkiej i ostrej.
Odstawiłam na 15 minut by strogonow przeszedł smakiem przypraw i warzyw.
Notatki:
* można dodać odrobinę więcej koncentratu pomidorowego bądź śmietany
* jeśli jest potrzeba to dolać odrobinę wody podczas gotowania wołowiny
To danie zawdzięcza wyjątkowy smak, sosowi hoisin. Sos sporządzany na bazie ś...
Odsłon: 1291
Z pewnością każdy marzy o własnej wędzarni, ale nawet bez tego udogodnienia m...
Odsłon: 218
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 22
Bardzo szybkie ciasteczka, które przygotujecie bez tłuszczu i bez nabiału! Na...
Odsłon: 73
Z pewnością każdy marzy o własnej wędzarni, ale nawet bez tego udogodnienia m...
Odsłon: 218
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 22
Bardzo szybkie ciasteczka, które przygotujecie bez tłuszczu i bez nabiału! Na...
Odsłon: 73
Składniki
Wołowinę pokroiłam w paski i podsmażyłam na rozgrzanym oleju w garnku. Kiedy wołowina puściła sok podlałam wodą 5 cm powyżej objętości mięsa. Przykryłam i gotowałam do miękkości (ok.1,30 h). W tym czasie pokroiłam w talarki cebulę, pieczarki oraz w paski paprykę. Użyłam papryki czerwonej i żółtej po 1/2 części.
Ogórki pokroiłam w paski i podsmażyłam na maśle. Odstawiłam. Kiedy wołowina już była prawie miękka dodałam cebulę, pieczarki, paprykę oraz liść laurowy i ziele angielskie. Dusiłam do miękkości warzyw. Posoliłam. Dodałam podsmażone ogórki.
Pod koniec dodałam koncentrat pomidorowy. Zagotowałam. Wlałam śmietanę, wymieszałam i wyłączyłam ogień pod garnkiem. Przyprawiłam do smaku solą i dodałam po 1/2 łyżeczki papryki słodkiej i ostrej. Odstawiłam na 15 minut by strogonow przeszedł smakiem przypraw i warzyw.
Notatki: * można dodać odrobinę więcej koncentratu pomidorowego bądź śmietany * jeśli jest potrzeba to dolać odrobinę wody podczas gotowania wołowiny
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kurczak w warzywach podany na ryżu
Dania główne
Schab gotowany w majonezie
Dania główne
Pieczarki nadziewane z grilla z piersią z kaczki
Dania główne
Risotto z kurczakiem i szparagami według Ewy Wachowicz
Kurczak w warzywach podany na ryżu
Danie proste, smaczne i pożywne. Polecam kurczaka w warzywach, podanego z ugo...
Odsłon: 45
Schab gotowany w majonezie
Z pewnością każdy marzy o własnej wędzarni, ale nawet bez tego udogodnienia m...
Odsłon: 218