Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak z Warzywami po Chińsku.

Kurczak z Warzywami po Chińsku.

Autor:

Przepisów i artykułów: 509 Ocena: 9597

Dodano:

Odsłon: 1806

Szybkie do przygotowania danie a do tego pożywne i smaczne.

Składniki

  • 4 porcje
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 łyżeczki przyprawy orientalnej do kurczaka
  • pół łyżeczki curry
  • 3 łyżki oleju
  • sól i pieprz do smaku
  • opakowanie mrożonych warzyw po chińsku
  • olej do smażenia
  • ryż lub makaron
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka umyć,osuszyć następnie każdą połówkę przeciąć wzdłuż na pół,w paseczki i pokroić w kosteczkę.
    Wrzucić do miski,wlać 3 łyżki oleju,wrzucić musztardę,przyprawę orientalną oraz curry,całość dobrze wymieszać,przykryć miseczkę folią spożywczą i wstawić do lodówki na parę godz.lub na całą noc w zależności od tego ile mamy czasu.Na patelni rozgrzewamy olej,wrzucamy piersi z kurczaka,obsmażamy z obu stron do miękkości,następnie wsypujemy mieszankę warzyw po chińsku,całość dokładnie mieszamy i przykrywamy dekielkiem,dusimy do miękkości warzyw i odparowania wody,na koniec doprawiamy solą i pieprzem.
    Ryż lub makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
    Na talerz wyłożyć porcję ryżu oraz porcję kurczaka z warzywami.




Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń