Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką owsiankę pokochała moja rodzina, córka wręcz przepada za nią. Jest sycąca, nie obciąża żołądka i naprawdę dodaje energii na większość dnia!
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 167
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8435
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 167
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8435
Składniki
Płatki przesypałam do garnka i zalałam mlekiem. Przykryłam pokrywką i gotowałam ok. 6 minutna małym ogniu. Zdjęłam z ognia i dodałam syrop klonowy. Wymieszałam.
Owsiankę przełożyłam do miseczek i dodałam borówki, pokrojonego banana, maliny i jabłko.
Notatki: * czas gotowania owsianki zależy od tego jakie mamy płatki, proszę sugerować się wskazówkami na opakowaniu płatków * zamiast syropu klonowego można dodać do smaku miód * owoce dodać w zależności jakie akurat mamy w lodówce czy na ogrodzie * owsiankę można ugotować na wodzie, albo proporcje z mlekiem pół na pół