Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką owsiankę pokochała moja rodzina, córka wręcz przepada za nią. Jest sycąca, nie obciąża żołądka i naprawdę dodaje energii na większość dnia!
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1253
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1670
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 552
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 327
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1253
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1670
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 552
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 327
Składniki
Płatki przesypałam do garnka i zalałam mlekiem. Przykryłam pokrywką i gotowałam ok. 6 minutna małym ogniu. Zdjęłam z ognia i dodałam syrop klonowy. Wymieszałam.
Owsiankę przełożyłam do miseczek i dodałam borówki, pokrojonego banana, maliny i jabłko.
Notatki: * czas gotowania owsianki zależy od tego jakie mamy płatki, proszę sugerować się wskazówkami na opakowaniu płatków * zamiast syropu klonowego można dodać do smaku miód * owoce dodać w zależności jakie akurat mamy w lodówce czy na ogrodzie * owsiankę można ugotować na wodzie, albo proporcje z mlekiem pół na pół