Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest trochę drogie w wykonaniu ale za to przepyszne.
Do garnka wlewamy pól litra mleka,podgrzewamy i wrzucamy cukierki. Mieszamy aż kukułki się rozpuszczą.
W pozostałym pół litrze mleka (nie podgrzewając)rozrabiamy budynie. Dokładnie mieszamy aby nie było grudek.
Mleko z kukułkami doprowadzamy do wrzenia i na wrzątek wlać mleko z rozrobionymi budyniami.Cały czas mieszamy aż masa zacznie gęstnieć.Trzymamy jeszcze na ogniu ok.2-3 min.Zdejmujemy z ognia i całkowicie wystudzamy.
Masło z dodatkiem kakao miksujemy na puszystą masę i dodajemy po jednej łyżce przestudzonej masy budyniowo-kukułkowej cały czas miksując.Na koniec miksowania dodajemy100ml śmietany.
W formie ok 30x30 rozkładamy herbatniki.Rozprowadzamy 1/3 część kremu,ponownie układamy warstwę herbatników i znowu krem i ostatnia warstwa herbatników i znowu krem.
50g czekolady rozpuszczamy w 50ml mleka.z dwoma łyżkami mleka i dwoma łyżkami miodu podgrzewając na ogniu.Powstałym sosem zrobić fantazyjne wzorki na cieście.
Formę z ciastem wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.
łatwe przygotowanie, niezbyt drogie, mało kaloryczne i zdrowe
Odsłon: 15069
Kotlety z cukinii i ziemniaków łączą w sobie dwa ulubione w sezonie letnim wa...
Odsłon: 194
Po wielu próbach przyrządzania szaszłyka mogę pokusić się o stwierdzenie, że...
Odsłon: 279
To ciasto nazywajcie jak chcecie ja nazwałem super ciasto i jest ono z tych t...
Odsłon: 400
Jajecznica przygotowana z ostrych papryczek chili, pomidorków daktylowych, ce...
Odsłon: 169
Pyszna propozycja taniego dania obiadowego z resztek mięsa pozostałych z nied...
Odsłon: 197
Chrupiące plastry ogórków w sosie keczupowym pasują do domowych hamburgerów,...
Odsłon: 233
Kotlety z cukinii i ziemniaków łączą w sobie dwa ulubione w sezonie letnim wa...
Odsłon: 194
Po wielu próbach przyrządzania szaszłyka mogę pokusić się o stwierdzenie, że...
Odsłon: 279
To ciasto nazywajcie jak chcecie ja nazwałem super ciasto i jest ono z tych t...
Odsłon: 400
Jajecznica przygotowana z ostrych papryczek chili, pomidorków daktylowych, ce...
Odsłon: 169
Pyszna propozycja taniego dania obiadowego z resztek mięsa pozostałych z nied...
Odsłon: 197
Chrupiące plastry ogórków w sosie keczupowym pasują do domowych hamburgerów,...
Odsłon: 233
Składniki
Do garnka wlewamy pól litra mleka,podgrzewamy i wrzucamy cukierki. Mieszamy aż kukułki się rozpuszczą.
W pozostałym pół litrze mleka (nie podgrzewając)rozrabiamy budynie. Dokładnie mieszamy aby nie było grudek.
Mleko z kukułkami doprowadzamy do wrzenia i na wrzątek wlać mleko z rozrobionymi budyniami.Cały czas mieszamy aż masa zacznie gęstnieć.Trzymamy jeszcze na ogniu ok.2-3 min.Zdejmujemy z ognia i całkowicie wystudzamy.
Masło z dodatkiem kakao miksujemy na puszystą masę i dodajemy po jednej łyżce przestudzonej masy budyniowo-kukułkowej cały czas miksując.Na koniec miksowania dodajemy100ml śmietany.
W formie ok 30x30 rozkładamy herbatniki.Rozprowadzamy 1/3 część kremu,ponownie układamy warstwę herbatników i znowu krem i ostatnia warstwa herbatników i znowu krem.
50g czekolady rozpuszczamy w 50ml mleka.z dwoma łyżkami mleka i dwoma łyżkami miodu podgrzewając na ogniu.Powstałym sosem zrobić fantazyjne wzorki na cieście.
Formę z ciastem wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Przepisy Desery
Desery
Ciasteczka ryżowe
Desery
Śmietankowe lody o smaku szarlotki.
Desery
Deser galaretkowo - jogurtowy
Desery
Rolada czekoladowa z kremem z bitej śmietany
Ciasteczka ryżowe
Ciasteczka ryżowe na bazie kleiku to dla wielu osób niezapomniany smak dzieci...
Odsłon: 758
Śmietankowe lody o smaku szarlotki.
Przepyszne śmietankowe lody ( bez jajek ) o smaku szarlotki z jabłkami i karm...
Odsłon: 118