Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moją pierwszą bawarkę wypiłam przez przypadek- zaparzyłam sobie rano tak mocną herbatę, że potem pomyliłam ją z kawą i wlałam do niej mleko. Kiedy mama poinformowała mnie, że to "bawarka" byłam, jako zgermanizowana Polka, wniebowzięta, ale moje zapały ostudził wszechwiedzący wujek Google, który poinformował mnie, że bawarka pochodzi nie z Niemiec, a z Francji.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2164
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421408
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2064
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2164
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421408
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2064
Składniki
Mleko podgrzewamy i wlewamy do ciepłej herbaty.
Żółtko roztrzepujemy i stale mieszając dolewamy do herbaty z mlekiem.
Słodzimy do smaku miodem. Można dodać cynamon. Pyszna zarówno na ciepło, jak i na zimno.