Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moją pierwszą bawarkę wypiłam przez przypadek- zaparzyłam sobie rano tak mocną herbatę, że potem pomyliłam ją z kawą i wlałam do niej mleko. Kiedy mama poinformowała mnie, że to "bawarka" byłam, jako zgermanizowana Polka, wniebowzięta, ale moje zapały ostudził wszechwiedzący wujek Google, który poinformował mnie, że bawarka pochodzi nie z Niemiec, a z Francji.
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 57
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 57
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Mleko podgrzewamy i wlewamy do ciepłej herbaty.
Żółtko roztrzepujemy i stale mieszając dolewamy do herbaty z mlekiem.
Słodzimy do smaku miodem. Można dodać cynamon. Pyszna zarówno na ciepło, jak i na zimno.