Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowotne
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7473
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2413
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7473
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2413
Składniki
Witam podaje dużo lepszy przepis i sprawdzony przerobiłem już tak z 20litrów spirytusu:
Gotujemy wodę, wsypujemy cukier i mieszamy, aż się rozpuści, wszystkie cytryny przekrajamy na pół i wyciskamy na tradycyjnym wyciskaczu aż do białego miąższu,jak woda ostygnie wszystko razem (ze skórkami) do gara przykrywamy i na całą noc do lodówki. (nie dłużej bo spirytus wyciągnie za dużo goryczki ze skórki). Na drugi dzień bierzemy sitko o bardzo drobnych oczkach takie jak do mąki najlepiej metalowe,przecedzamyi do butelek można pić od razu. Polecam.