Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15165
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15165
Składniki
Wiśnie umyć, osączyć, usunąć szypułki. Pomarańczę umyć gorącą wodą, osuszyć, cienko obrać.Imbir obrać zetrzeć. Cynamon połamać na cztery kawałki. Powyższe cztery składniki umieścić w wekach.
Roztwór cukru: Do garnka wlać wodę sok z tej pomarańczy dodać cukier, zagotować krótko, ostudzić domieszać kwasek cytrynowy, wiśnie zalać roztworem zakręcić słoiki. Czas wekowania 25-30 min w 80-90*C