Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8053
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 369
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8053
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 369
Składniki
Wiśnie umyć, osączyć, usunąć szypułki. Pomarańczę umyć gorącą wodą, osuszyć, cienko obrać.Imbir obrać zetrzeć. Cynamon połamać na cztery kawałki. Powyższe cztery składniki umieścić w wekach.
Roztwór cukru: Do garnka wlać wodę sok z tej pomarańczy dodać cukier, zagotować krótko, ostudzić domieszać kwasek cytrynowy, wiśnie zalać roztworem zakręcić słoiki. Czas wekowania 25-30 min w 80-90*C