Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4277
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2564
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3079
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11223
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4277
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2564
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3079
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11223
Składniki
Wiśnie umyć, osączyć, usunąć szypułki. Pomarańczę umyć gorącą wodą, osuszyć, cienko obrać.Imbir obrać zetrzeć. Cynamon połamać na cztery kawałki. Powyższe cztery składniki umieścić w wekach.
Roztwór cukru: Do garnka wlać wodę sok z tej pomarańczy dodać cukier, zagotować krótko, ostudzić domieszać kwasek cytrynowy, wiśnie zalać roztworem zakręcić słoiki. Czas wekowania 25-30 min w 80-90*C