Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 774
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 909
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2804
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 774
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 909
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2804
Składniki
Wiśnie umyć, osączyć, usunąć szypułki. Pomarańczę umyć gorącą wodą, osuszyć, cienko obrać.Imbir obrać zetrzeć. Cynamon połamać na cztery kawałki. Powyższe cztery składniki umieścić w wekach.
Roztwór cukru: Do garnka wlać wodę sok z tej pomarańczy dodać cukier, zagotować krótko, ostudzić domieszać kwasek cytrynowy, wiśnie zalać roztworem zakręcić słoiki. Czas wekowania 25-30 min w 80-90*C