Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5051
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13596
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5884
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7678
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5051
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13596
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5884
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7678
Składniki
przygotowujemy sobie szklankę- rozszerzającą się ku górze- specjalną do latte machiato;), na jej spód nalewamy kilka kropel syropu amaretto
robimy kawę w ekspresie, za miarkę posłuży nam szklanka zwykła- nalewamy nawet niecałe pół tej szklanki, w międzyczasie ubijamy piankę w mleku blenderem
do wcześniej przygotowanej szklanicy z syropem, łyżką stołową nakładamy ubitą z mleka piankę aż do samych brzegów szklanki, nastepnie cieniutkim wolnym strumieniem nalewamy na środek szklanki kawę, (tak w tą pianę lejemy), później jeszcze raz nakladamy troszkę piany żeby nie było widać śladu gdzie wlewaliśmy kawę, a na ostatku zdobimy kawkę- robimy jakiś wzorek (np.gwiazdkę)