Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8430
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 514
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8430
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 514
Składniki
Do shakera wsypujemy kostki lodu.
Do shakera wlewamy tequilę oraz Cointreau, dodajemy sok z cytryny oraz syrop cukrowy (aby zrobić syrop cukrowy, należy rozpuścić 1 część cukru w 1 części wody - nic prostszego, a w lodówce może stać długi czas). Wstrząsamy naszym shakerem przez jakiś czas.
Przygotowujemy kieliszek do margarity (może być też do Martini). Smarujemy brzeg kieliszka cytryną i maczamy go w soli. Wlewamy do kieliszka przygotowanego drinka - raczej bez lodu, chociaż ja osobiście lubię z kilka kostkami lodu :)
Nasza Margarita jest gotowa - smacznego!