Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117935
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8340
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3101
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2053
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1511
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117935
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8340
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3101
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2053
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1511
Składniki
Do shakera wsypujemy kostki lodu.
Do shakera wlewamy tequilę oraz Cointreau, dodajemy sok z cytryny oraz syrop cukrowy (aby zrobić syrop cukrowy, należy rozpuścić 1 część cukru w 1 części wody - nic prostszego, a w lodówce może stać długi czas). Wstrząsamy naszym shakerem przez jakiś czas.
Przygotowujemy kieliszek do margarity (może być też do Martini). Smarujemy brzeg kieliszka cytryną i maczamy go w soli. Wlewamy do kieliszka przygotowanego drinka - raczej bez lodu, chociaż ja osobiście lubię z kilka kostkami lodu :)
Nasza Margarita jest gotowa - smacznego!