Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kompot agrestowy z miętą i cytryną"
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 145
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1849
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14554
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19616
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 145
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1849
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14554
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19616
Składniki
15 min • Porcja 100 kcal • Koszt porcji ok. 0,50 zł • Przepis na 6 porcji
Agrest przebieram i myję. Cytrynę myję i kroję w plasterki. Agrest, cytrynę i gałązki mięty umieszczam w dużym garnku i zalewam 2 litrami wody.
Gotuję około 15 minut. Pod koniec gotowania dodaję stewię. Ilość trzeba dopasować do naszego gustu.
Odcedzam owoce. Chłodzę napój. Podaję z lodem.
Kompot można oczywiście dosłodzić cukrem, choć słodzony stewią jest bardziej dietetyczny niż tradycyjny.
Sandra Siebert z Lubonia.Źródło: Kobieta i życie