Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kompot agrestowy z miętą i cytryną"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 926
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2144
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4159
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 926
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2144
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4159
Składniki
15 min • Porcja 100 kcal • Koszt porcji ok. 0,50 zł • Przepis na 6 porcji
Agrest przebieram i myję. Cytrynę myję i kroję w plasterki. Agrest, cytrynę i gałązki mięty umieszczam w dużym garnku i zalewam 2 litrami wody.
Gotuję około 15 minut. Pod koniec gotowania dodaję stewię. Ilość trzeba dopasować do naszego gustu.
Odcedzam owoce. Chłodzę napój. Podaję z lodem.
Kompot można oczywiście dosłodzić cukrem, choć słodzony stewią jest bardziej dietetyczny niż tradycyjny.
Sandra Siebert z Lubonia.Źródło: Kobieta i życie