Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kompot agrestowy z miętą i cytryną"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 627
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1310
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458094
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1565
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2333
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 627
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1310
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458094
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1565
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2333
Składniki
15 min • Porcja 100 kcal • Koszt porcji ok. 0,50 zł • Przepis na 6 porcji
Agrest przebieram i myję. Cytrynę myję i kroję w plasterki. Agrest, cytrynę i gałązki mięty umieszczam w dużym garnku i zalewam 2 litrami wody.
Gotuję około 15 minut. Pod koniec gotowania dodaję stewię. Ilość trzeba dopasować do naszego gustu.
Odcedzam owoce. Chłodzę napój. Podaję z lodem.
Kompot można oczywiście dosłodzić cukrem, choć słodzony stewią jest bardziej dietetyczny niż tradycyjny.
Sandra Siebert z Lubonia.Źródło: Kobieta i życie