Do góry

Napoje Przepis na:

Kompot agrestowy z miętą i cytryną

Kompot agrestowy z miętą i cytryną

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11048

Dodano:

Odsłon: 0

Wypróbowany przepis na "Kompot agrestowy z miętą i cytryną"

Składniki

  • 1
  • 2 kg agrestu
  • 1 cytryna
  • 3-4 gałązki świeżej mięty
  • 2 l wody
  • stewia (słodzik) do smaku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 15 min • Porcja 100 kcal • Koszt porcji ok. 0,50 zł • Przepis na 6 porcji

  2. Agrest przebieram i myję. Cytrynę myję i kroję w plasterki. Agrest, cytrynę i gałązki mięty umieszczam w dużym garnku i zalewam 2 litrami wody.

  3. Gotuję około 15 minut. Pod koniec gotowania dodaję stewię. Ilość trzeba dopasować do naszego gustu.

  4. Odcedzam owoce. Chłodzę napój. Podaję z lodem.

  5. Kompot można oczywiście dosłodzić cukrem, choć słodzony stewią jest bardziej dietetyczny niż tradycyjny.

  6. Sandra Siebert z Lubonia.

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń