Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kompot agrestowy z miętą i cytryną"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8107
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1171
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9884
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4536
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 552
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8107
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1171
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9884
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4536
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 552
Składniki
15 min • Porcja 100 kcal • Koszt porcji ok. 0,50 zł • Przepis na 6 porcji
Agrest przebieram i myję. Cytrynę myję i kroję w plasterki. Agrest, cytrynę i gałązki mięty umieszczam w dużym garnku i zalewam 2 litrami wody.
Gotuję około 15 minut. Pod koniec gotowania dodaję stewię. Ilość trzeba dopasować do naszego gustu.
Odcedzam owoce. Chłodzę napój. Podaję z lodem.
Kompot można oczywiście dosłodzić cukrem, choć słodzony stewią jest bardziej dietetyczny niż tradycyjny.
Sandra Siebert z Lubonia.Źródło: Kobieta i życie