Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Miks szpinakowy"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14061
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1619
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15990
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6437
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14061
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1619
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15990
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6437
Składniki
Szpinak przebierz, opłucz, a potem osusz. Oderwij ogonki. Liście lekko posiekaj ostrym nożem, wrzuć do kielicha blendera lub innego wysokiego naczynia.
Ogórki wyszoruj starannie pod bieżącą wodą, pozostaw ze skórką. Pokrój w plastry i dodaj do szpinaku. Natkę opłucz, osusz. Oderwij listki z łodyżek. Dodaj do szpinaku i ogórków.
Jabłka umyj, obierz, pozbaw gniazd nasiennych, pokrój na cząstki. Dodaj do pozostałych składników. Osącz na sicie opłukane truskawki. Kilka owoców odłóż do dekoracji, pozostałe zmiksuj razem z zielonymi warzywami i natką.
Miksując, dolewaj tyle wody mineralnej, by napój nie był zbyt gęsty. Dopraw go do smaku sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny oraz naturalnym płynnym miodem. Rozlej do szklanek. Posyp nasionami chia i udekoruj odłożonymi truskawkami.
czas ok. 15 min; porcja – 70 kcal, cena 2,80 złŹródło: Świat kobiety