Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Miks szpinakowy"
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 313
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 313
Składniki
Szpinak przebierz, opłucz, a potem osusz. Oderwij ogonki. Liście lekko posiekaj ostrym nożem, wrzuć do kielicha blendera lub innego wysokiego naczynia.
Ogórki wyszoruj starannie pod bieżącą wodą, pozostaw ze skórką. Pokrój w plastry i dodaj do szpinaku. Natkę opłucz, osusz. Oderwij listki z łodyżek. Dodaj do szpinaku i ogórków.
Jabłka umyj, obierz, pozbaw gniazd nasiennych, pokrój na cząstki. Dodaj do pozostałych składników. Osącz na sicie opłukane truskawki. Kilka owoców odłóż do dekoracji, pozostałe zmiksuj razem z zielonymi warzywami i natką.
Miksując, dolewaj tyle wody mineralnej, by napój nie był zbyt gęsty. Dopraw go do smaku sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny oraz naturalnym płynnym miodem. Rozlej do szklanek. Posyp nasionami chia i udekoruj odłożonymi truskawkami.
czas ok. 15 min; porcja – 70 kcal, cena 2,80 złŹródło: Świat kobiety