Do góry

Napoje Przepis na:

Miks szpinakowy

Miks szpinakowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28007

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Miks szpinakowy"

Składniki

  • 2 szklanki świeżego szpinaku
  • 2 duże ogórki sałatkowe
  • 1 pęczek natki
  • 2 jabłka
  • 1 garść truskawek
  • woda mineralna
  • sok wyciśnięty z 1 cytryny
  • 1-2 łyżki naturalnego miodu do smaku
  • 2-3 łyżki nasion chia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Szpinak przebierz, opłucz, a potem osusz. Oderwij ogonki. Liście lekko posiekaj ostrym nożem, wrzuć do kielicha blendera lub innego wysokiego naczynia.

  2. Ogórki wyszoruj starannie pod bieżącą wodą, pozostaw ze skórką. Pokrój w plastry i dodaj do szpinaku. Natkę opłucz, osusz. Oderwij listki z łodyżek. Dodaj do szpinaku i ogórków.

  3. Jabłka umyj, obierz, pozbaw gniazd nasiennych, pokrój na cząstki. Dodaj do pozostałych składników. Osącz na sicie opłukane truskawki. Kilka owoców odłóż do dekoracji, pozostałe zmiksuj razem z zielonymi warzywami i natką.

  4. Miksując, dolewaj tyle wody mineralnej, by napój nie był zbyt gęsty. Dopraw go do smaku sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny oraz naturalnym płynnym miodem. Rozlej do szklanek. Posyp nasionami chia i udekoruj odłożonymi truskawkami.

  5. czas ok. 15 min; porcja – 70 kcal, cena 2,80 zł

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń