Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, podobno zdrowa na serce i o pięknym złocistym kolorze....
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30983
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3666
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5127
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30983
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3666
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5127
Składniki
Cukier rozpuścić we wodzie. Agrest zalać wszystkimi składnikami, pozostawić na 3 tygodnie od czasu do czasu wstrząsnąć całościa.
Po upływie 3 tygodni zlać do naczynia zakorkować i odstawić. Z czasem nalewka zmienia kolor z jasnozielonego na złocisty. Im dłużej stoi tym ma lepszy smak.
Agrest nie powinien być całkiem dojrzały tylko w fazie kiedy zaczyna nabierać białego koloru !