Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, podobno zdrowa na serce i o pięknym złocistym kolorze....
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2809
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3939
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 776
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2809
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3939
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 776
Składniki
Cukier rozpuścić we wodzie. Agrest zalać wszystkimi składnikami, pozostawić na 3 tygodnie od czasu do czasu wstrząsnąć całościa.
Po upływie 3 tygodni zlać do naczynia zakorkować i odstawić. Z czasem nalewka zmienia kolor z jasnozielonego na złocisty. Im dłużej stoi tym ma lepszy smak.
Agrest nie powinien być całkiem dojrzały tylko w fazie kiedy zaczyna nabierać białego koloru !