Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten napój to swiety sposób na orzeźwienie.
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 101
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 184
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 465
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 267
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 101
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 184
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 465
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 267
Składniki
Banany obrać, pokroić na centymetrowe plasterki. Dwa zmiksować w blenderze z jogurtem, sokiem z cytryny i miodem. Pozostałe plasterki pokroić na cztery części, włożyć do miseczki, zalać sokiem wyciśniętym z pomarańczy żeby nie ściemniały. Zawartość miseczki połączyć z jogurtem, dokładnie wymieszać. Można dosłodzić do smaku, ja nie słodziłam i było wystarczająco słodkie. Napój przelać do wysokich szklanek, można podawać od razu lub schłodzić w lodówce. Do przygotowania tego napoju można też użyć innych owoców, np. truskawek, pomarańczy, itd.