Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Margerite wynaleziono w latach 30 dwudziestego wieku, jest na nia tyle przepisow, ilu jest na swiecie barmanow, moim zdaniem ten jest perfekcyjny :) Sprobujcie sami.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 743
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1789
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 262
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 743
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1789
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 262
Składniki
Przygotowujemy kieliszki do martini, i teraz, sa dwie szkoly: Margerita z sola i Margerita bez soli(osobiscie dla mnie sol w drinku nie moze miec miejsca), wiec aby za dosc uczynic wszelkim gustom, przygotowujemy kieliszek pasujacy dla wszelkich upodoban, a mianowicie bierzemy cytryne i objerzdzamy miaszem po zewnetrznej stronie kieliszka, ale tylko do polowy. Delikatnie maczamy te czesc kieliszka w soli, natomiast druga polowa pozostaje czysta. Co istotne zeby sol umiescic tylko na zewnetrznej sciance kieliszka, tak aby nie dostala sie do jego srodka. Do shakera wlewamy tequille, wodke i sok z cytryny, lodu wszypujemy tyle aby bylo go grubo ponad linie alkoholu. Zamykamy shaker i mocno wstrzasamy(nie mieszamy :)). Kiedy na shakerze pojawi sie szron, wtedy wiemy ze drink jest odpowiednio schlodzony. Przelewamy do kieliszkow i ....Dobrej zabawy ;)