Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1356
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 295
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1356
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 295
Składniki
Przygotować gąsiorek 5l. Wycisnąc sok z 12 cytryn, wlać miód do gąsiorka 5 l, naczynie po miodzie najlepiej wypłukać sokiem z cytryny, do powstałej mieszanki wlać pozostałe komponenty
Pozostawi na 30 dni
Zlać sklarowany roztwór
Niesklarowany roztwór przefiltrować przez filtr do kawy
Połączyć oba płyny i odstawi na około następnych 30 dni
Z tych proporcji otrzymujemy około 5 l bardzo dobrej nalewki o mocy około 38 %, w przypadku przedawkowania dla tych co nie palą, nie istnieje "syndrom dnia wczorajszego"