Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19170
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 12996
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1624
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232045
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19170
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 12996
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1624
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232045
Składniki
Przygotować gąsiorek 5l. Wycisnąc sok z 12 cytryn, wlać miód do gąsiorka 5 l, naczynie po miodzie najlepiej wypłukać sokiem z cytryny, do powstałej mieszanki wlać pozostałe komponenty
Pozostawi na 30 dni
Zlać sklarowany roztwór
Niesklarowany roztwór przefiltrować przez filtr do kawy
Połączyć oba płyny i odstawi na około następnych 30 dni
Z tych proporcji otrzymujemy około 5 l bardzo dobrej nalewki o mocy około 38 %, w przypadku przedawkowania dla tych co nie palą, nie istnieje "syndrom dnia wczorajszego"