Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3376
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 600
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3738
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 295
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 517
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3376
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 600
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3738
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 295
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 517
Składniki
Przygotować gąsiorek 5l. Wycisnąc sok z 12 cytryn, wlać miód do gąsiorka 5 l, naczynie po miodzie najlepiej wypłukać sokiem z cytryny, do powstałej mieszanki wlać pozostałe komponenty
Pozostawi na 30 dni
Zlać sklarowany roztwór
Niesklarowany roztwór przefiltrować przez filtr do kawy
Połączyć oba płyny i odstawi na około następnych 30 dni
Z tych proporcji otrzymujemy około 5 l bardzo dobrej nalewki o mocy około 38 %, w przypadku przedawkowania dla tych co nie palą, nie istnieje "syndrom dnia wczorajszego"