Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny, rozgrzewający napój na długie, zimowe wieczory
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Do mleko, zagotowanego z dodatkiem wanilii, cynamonu lub imbiru dodajemy drobno połamaną czekoladę. Gotujemy na małym ogniu do momentu kiedy czekolada się rozpuści. Następnie studzimy do temp. pokojowej. W tym czasie przygotowujemy kogel-mogel, ktory wlewamy do ostudzonej czekolady. Calosc gotujemy na malym ogniu, uwazajac, by czekolada nie wrzala. Przelewamy do filiżanki i podajemy wg gustu: z bita smietana, cynamonem albo chili.