Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny, rozgrzewający napój na długie, zimowe wieczory
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67488
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1848
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67488
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1848
Składniki
Do mleko, zagotowanego z dodatkiem wanilii, cynamonu lub imbiru dodajemy drobno połamaną czekoladę. Gotujemy na małym ogniu do momentu kiedy czekolada się rozpuści. Następnie studzimy do temp. pokojowej. W tym czasie przygotowujemy kogel-mogel, ktory wlewamy do ostudzonej czekolady. Calosc gotujemy na malym ogniu, uwazajac, by czekolada nie wrzala. Przelewamy do filiżanki i podajemy wg gustu: z bita smietana, cynamonem albo chili.