Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny, rozgrzewający napój na długie, zimowe wieczory
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 538
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 1176
Przepis dnia
Kapsalon to danie, które podbiło serca smakoszy na całym świecie. Wywodzące s...
Odsłon: 49531
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1294
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 538
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 1176
Przepis dnia
Kapsalon to danie, które podbiło serca smakoszy na całym świecie. Wywodzące s...
Odsłon: 49531
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1294
Składniki
Do mleko, zagotowanego z dodatkiem wanilii, cynamonu lub imbiru dodajemy drobno połamaną czekoladę. Gotujemy na małym ogniu do momentu kiedy czekolada się rozpuści. Następnie studzimy do temp. pokojowej. W tym czasie przygotowujemy kogel-mogel, ktory wlewamy do ostudzonej czekolady. Calosc gotujemy na malym ogniu, uwazajac, by czekolada nie wrzala. Przelewamy do filiżanki i podajemy wg gustu: z bita smietana, cynamonem albo chili.