Do góry

Napoje Przepis na:

Wakacyjny poncz

Wakacyjny poncz

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5692

Dodano:

Odsłon: 64

Sprawdzony przepis na "Wakacyjny poncz"

Składniki

  • duży arbuz
  • butelka wina białego półsłodkiego musującego
  • 100 ml wódki
  • jabłko
  • po małej kiści bezpestkowych białych i czerwonych winogron
  • miękki owoc mango
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przetnij arbuza na pół. Wykrój miąższ, po czym potnij go drobno w kosteczkę. Skórę natnij dekoracyjnie w ząbki.

  2. Porządnie schłodzone wino musujące połącz z wódką. Wlej do miseczki z arbuza.

  3. Jabłko i mango pokrój w kosteczkę. Wrzuć do alkoholu razem z miąższem i winogronami. Poncz będzie gotowy po godzinie.

  4. Czas przygotowania: 30 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 120. Stopień trudności: łatwe.

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń