Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, jasne wino z ryżu w stylu japońskim. Główną zaletą wina jest dostępność składników przez cały rok. UWAGA: wino może wyjść mocne (moje miało ponad 20%).
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1095
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4737
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1382
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1095
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4737
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1382
Składniki
Ryż dokładnie przepłukać. Wodę zagotować. Ostudzić i rozpuścić w niej cukier oraz drożdże. Pomarańcze i cytryny pokroić w plastry.
Wszystkie składniki umieścić w baniaku (gąsiorze).
Przez 5 tygodni trzymać przykryte gazą w temperaturze pokojowej. Zlać i odcedzić wszystkie składniki tak aby pozostał sam płyn. Dodać 3 szklanki rozpuszczonego w przegotowanej i rozpuszczonej wodzie cukru.
Trzymać w baniaku kolejne 2 tygodnie. Zlać do butelek. Na zdrowie :)