Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są idealną dietetyczną przekąską, bo nie zawierają tłuszczu. Wspaniale ratują resztki chleba. Można je chrupać same, wsypać do zupy lub przygotować w formie pasków i podawać z dipami ;)
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1476
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7369
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2865
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1476
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7369
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2865
Składniki
Kroimy chleb w kostkę (lub w dość wąskie paski) i smażymy na małym ogniu na patelni bez tłuszczu. W trakcie posypujemy je solą i ziołami (aby zanim cała woda z nich wyparuje "przegryzły" się z przyprawą). Gdy będą złote wysypmy np. na talerz aby ostygły. Wsypujemy do słoiczka i szczelnie zakręcamy aby wilgoć nie dostała się do środka. Dla pewności można wsypać ziarnka ryżu do woreczka z gazy i wrzucić do słoiczka, wchłoną wilgoć.