Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są idealną dietetyczną przekąską, bo nie zawierają tłuszczu. Wspaniale ratują resztki chleba. Można je chrupać same, wsypać do zupy lub przygotować w formie pasków i podawać z dipami ;)
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 243
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 273
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 165
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 132
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 2310
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 243
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 273
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 165
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 132
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 2310
Składniki
Kroimy chleb w kostkę (lub w dość wąskie paski) i smażymy na małym ogniu na patelni bez tłuszczu. W trakcie posypujemy je solą i ziołami (aby zanim cała woda z nich wyparuje "przegryzły" się z przyprawą). Gdy będą złote wysypmy np. na talerz aby ostygły. Wsypujemy do słoiczka i szczelnie zakręcamy aby wilgoć nie dostała się do środka. Dla pewności można wsypać ziarnka ryżu do woreczka z gazy i wrzucić do słoiczka, wchłoną wilgoć.