Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są idealną dietetyczną przekąską, bo nie zawierają tłuszczu. Wspaniale ratują resztki chleba. Można je chrupać same, wsypać do zupy lub przygotować w formie pasków i podawać z dipami ;)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11875
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16151
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5124
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11875
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16151
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5124
Składniki
Kroimy chleb w kostkę (lub w dość wąskie paski) i smażymy na małym ogniu na patelni bez tłuszczu. W trakcie posypujemy je solą i ziołami (aby zanim cała woda z nich wyparuje "przegryzły" się z przyprawą). Gdy będą złote wysypmy np. na talerz aby ostygły. Wsypujemy do słoiczka i szczelnie zakręcamy aby wilgoć nie dostała się do środka. Dla pewności można wsypać ziarnka ryżu do woreczka z gazy i wrzucić do słoiczka, wchłoną wilgoć.