Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są idealną dietetyczną przekąską, bo nie zawierają tłuszczu. Wspaniale ratują resztki chleba. Można je chrupać same, wsypać do zupy lub przygotować w formie pasków i podawać z dipami ;)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 50
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 146
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2825
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4197
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 50
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 146
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2825
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4197
Składniki
Kroimy chleb w kostkę (lub w dość wąskie paski) i smażymy na małym ogniu na patelni bez tłuszczu. W trakcie posypujemy je solą i ziołami (aby zanim cała woda z nich wyparuje "przegryzły" się z przyprawą). Gdy będą złote wysypmy np. na talerz aby ostygły. Wsypujemy do słoiczka i szczelnie zakręcamy aby wilgoć nie dostała się do środka. Dla pewności można wsypać ziarnka ryżu do woreczka z gazy i wrzucić do słoiczka, wchłoną wilgoć.