Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalna sałatka z buraczków , znakomita do mięs na zimno i wędlin.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1504
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 665
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1504
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 665
Składniki
Ugotować buraczki , po ostudzeniu obrać , pokroić w talarki
Przygotować zalewę : zagotować ocet z wodą i z cukrem ( zalewa o słodko - kwaśnym smaku ), po ostudzeniu dodać chrzan.
Połączyć buraczki z zalewą. Wymieszać.
Przechowywać w słoju , w lodówce - trwałość ok. 1 tygodnia.