Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalna sałatka z buraczków , znakomita do mięs na zimno i wędlin.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10353
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5959
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5304
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12787
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10353
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5959
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5304
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12787
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Składniki
Ugotować buraczki , po ostudzeniu obrać , pokroić w talarki
Przygotować zalewę : zagotować ocet z wodą i z cukrem ( zalewa o słodko - kwaśnym smaku ), po ostudzeniu dodać chrzan.
Połączyć buraczki z zalewą. Wymieszać.
Przechowywać w słoju , w lodówce - trwałość ok. 1 tygodnia.