Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalna sałatka z buraczków , znakomita do mięs na zimno i wędlin.
Passata z ziołami to esencja prostoty i autentycznych smaków włoskiej kuchni....
Odsłon: 362
Leciutka zupa krem. Ma gęstą konsystencję i bardzo słodki smak. Jest to dosyć...
Odsłon: 46
Passata z ziołami to esencja prostoty i autentycznych smaków włoskiej kuchni....
Odsłon: 362
Leciutka zupa krem. Ma gęstą konsystencję i bardzo słodki smak. Jest to dosyć...
Odsłon: 46
Składniki
Ugotować buraczki , po ostudzeniu obrać , pokroić w talarki
Przygotować zalewę : zagotować ocet z wodą i z cukrem ( zalewa o słodko - kwaśnym smaku ), po ostudzeniu dodać chrzan.
Połączyć buraczki z zalewą. Wymieszać.
Przechowywać w słoju , w lodówce - trwałość ok. 1 tygodnia.