Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 52
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 52
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Pomidory(mogą być kolorowe) obrać ze skóry,usunąć pestki pokroić w paski,dokroić truskawki,cebulę,porwać listki,wymieszać.Do słoiczka wlać ocet,wsypać cukier,zioła-wymieszać do rozpuszczenia cukru i soli z przyprawy-dolać oliwę ponownie wymieszać.Poląć sałatkę,posypać pieprzem.Podawać do grilowanego mięsa i grzanek.Lub zajadać samą.
Składniki można zamieniać moga być ogórki,papryka,bazylia,mięta kto co lubi,a zamiast cukru użyć syropu klonowego.Można też posypać prażonymi pestkami dyni,słonecznika lub orzechami pini.Eksperymentowanie wskazane.Smacznego.
Można też dodać pokruszony ser pleśniowy(lazur),fetę,mozzarellę,twatóg kozi lub owczy.