Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8386
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 499
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8386
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 499
Składniki
Pomidory(mogą być kolorowe) obrać ze skóry,usunąć pestki pokroić w paski,dokroić truskawki,cebulę,porwać listki,wymieszać.Do słoiczka wlać ocet,wsypać cukier,zioła-wymieszać do rozpuszczenia cukru i soli z przyprawy-dolać oliwę ponownie wymieszać.Poląć sałatkę,posypać pieprzem.Podawać do grilowanego mięsa i grzanek.Lub zajadać samą.
Składniki można zamieniać moga być ogórki,papryka,bazylia,mięta kto co lubi,a zamiast cukru użyć syropu klonowego.Można też posypać prażonymi pestkami dyni,słonecznika lub orzechami pini.Eksperymentowanie wskazane.Smacznego.
Można też dodać pokruszony ser pleśniowy(lazur),fetę,mozzarellę,twatóg kozi lub owczy.