Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12308
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1386
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13109
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5321
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12308
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1386
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13109
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5321
Składniki
fasolkę obrać, umyć i ugotować z dodatkiem szczypty cukru i soli, bez przykrycia, powinna być "al dente" pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę oliwę z oliwek rozgrzać w rondelku, wrzucić rozgnieciony czosnek (nie może być za gorąca, żeby czosnek się nie przypalił), następnie dodać pokrojone pomidory, doprawić solą i pieprzem fasolkę wyłożyć na talerz, polać sosem z pomidorów. Świetnie pasuje do mięs (np. baraniny, ale również steków, kurczaka) i pieczonych lub smażonych ziemniaków.