Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 781
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 781
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
fasolkę obrać, umyć i ugotować z dodatkiem szczypty cukru i soli, bez przykrycia, powinna być "al dente" pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę oliwę z oliwek rozgrzać w rondelku, wrzucić rozgnieciony czosnek (nie może być za gorąca, żeby czosnek się nie przypalił), następnie dodać pokrojone pomidory, doprawić solą i pieprzem fasolkę wyłożyć na talerz, polać sosem z pomidorów. Świetnie pasuje do mięs (np. baraniny, ale również steków, kurczaka) i pieczonych lub smażonych ziemniaków.