Sałatki Przepis na:
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
fasolkę obrać, umyć i ugotować z dodatkiem szczypty cukru i soli, bez przykrycia, powinna być "al dente" pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę oliwę z oliwek rozgrzać w rondelku, wrzucić rozgnieciony czosnek (nie może być za gorąca, żeby czosnek się nie przypalił), następnie dodać pokrojone pomidory, doprawić solą i pieprzem fasolkę wyłożyć na talerz, polać sosem z pomidorów. Świetnie pasuje do mięs (np. baraniny, ale również steków, kurczaka) i pieczonych lub smażonych ziemniaków.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

inna 21 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Szkoda ze nie dodalas fotki, akurat mam fasolke i mam na nia ochote.0 Kto głosował? | Odpowiedz