Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99216
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1952
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5797
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5795
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99216
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1952
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5797
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5795
Składniki
fasolkę obrać, umyć i ugotować z dodatkiem szczypty cukru i soli, bez przykrycia, powinna być "al dente" pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę oliwę z oliwek rozgrzać w rondelku, wrzucić rozgnieciony czosnek (nie może być za gorąca, żeby czosnek się nie przypalił), następnie dodać pokrojone pomidory, doprawić solą i pieprzem fasolkę wyłożyć na talerz, polać sosem z pomidorów. Świetnie pasuje do mięs (np. baraniny, ale również steków, kurczaka) i pieczonych lub smażonych ziemniaków.