Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1271
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 687
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1382
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1271
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 687
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1382
Składniki
fasolkę obrać, umyć i ugotować z dodatkiem szczypty cukru i soli, bez przykrycia, powinna być "al dente" pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę oliwę z oliwek rozgrzać w rondelku, wrzucić rozgnieciony czosnek (nie może być za gorąca, żeby czosnek się nie przypalił), następnie dodać pokrojone pomidory, doprawić solą i pieprzem fasolkę wyłożyć na talerz, polać sosem z pomidorów. Świetnie pasuje do mięs (np. baraniny, ale również steków, kurczaka) i pieczonych lub smażonych ziemniaków.