Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niecodzienne zastosowanie marchewki - mini... Skuś się!!!
Kompot świąteczny można kochać lub nienawidzić - ja zdecydowanie należę do te...
Odsłon: 47
Pyszna wędlina na świątecznym stole. Wędlinę można przygotować wcześniej, gal...
Odsłon: 160
Kruche, mocno maślane ciasteczka z nadzieniem daktylowo-korzennym. Sprawdzą s...
Odsłon: 56
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 835
Pyszna sałatka śledziowa tzw.Śledzie po królewsku zamiast groszku dodałam ogó...
Odsłon: 369
Kompot świąteczny można kochać lub nienawidzić - ja zdecydowanie należę do te...
Odsłon: 47
Pyszna wędlina na świątecznym stole. Wędlinę można przygotować wcześniej, gal...
Odsłon: 160
Kruche, mocno maślane ciasteczka z nadzieniem daktylowo-korzennym. Sprawdzą s...
Odsłon: 56
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 835
Pyszna sałatka śledziowa tzw.Śledzie po królewsku zamiast groszku dodałam ogó...
Odsłon: 369
Składniki
Zagotować wodę, osolić, dodać 1 łyżkę masła - wrzucić zamrożone mini - marchewki, obgotować około 4 minut. Osączyć i wyłożyć na talerz. W dużym rondlu (ważne!!!) rozpuścić 2 łyżki masła, dodać cukier, miód oraz soki owocowe. Do syropu włożyć marchewkę - najlepiej, żeby była w jednej warstwie i obgotować, często mieszając - syrop lubi się przypalać - ok. 12 minut. Można podawać jako dodatek do mięs lub np. z samym ryżem. Świetne na upalne dni!!!