Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niecodzienne zastosowanie marchewki - mini... Skuś się!!!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 998
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2899
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 998
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2899
Składniki
Zagotować wodę, osolić, dodać 1 łyżkę masła - wrzucić zamrożone mini - marchewki, obgotować około 4 minut. Osączyć i wyłożyć na talerz. W dużym rondlu (ważne!!!) rozpuścić 2 łyżki masła, dodać cukier, miód oraz soki owocowe. Do syropu włożyć marchewkę - najlepiej, żeby była w jednej warstwie i obgotować, często mieszając - syrop lubi się przypalać - ok. 12 minut. Można podawać jako dodatek do mięs lub np. z samym ryżem. Świetne na upalne dni!!!