Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niecodzienne zastosowanie marchewki - mini... Skuś się!!!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Składniki
Zagotować wodę, osolić, dodać 1 łyżkę masła - wrzucić zamrożone mini - marchewki, obgotować około 4 minut. Osączyć i wyłożyć na talerz. W dużym rondlu (ważne!!!) rozpuścić 2 łyżki masła, dodać cukier, miód oraz soki owocowe. Do syropu włożyć marchewkę - najlepiej, żeby była w jednej warstwie i obgotować, często mieszając - syrop lubi się przypalać - ok. 12 minut. Można podawać jako dodatek do mięs lub np. z samym ryżem. Świetne na upalne dni!!!