Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niecodzienne zastosowanie marchewki - mini... Skuś się!!!
Pychota. Polecam.
Odsłon: 479
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14205
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6154
Pychota. Polecam.
Odsłon: 479
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14205
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6154
Składniki
Zagotować wodę, osolić, dodać 1 łyżkę masła - wrzucić zamrożone mini - marchewki, obgotować około 4 minut. Osączyć i wyłożyć na talerz. W dużym rondlu (ważne!!!) rozpuścić 2 łyżki masła, dodać cukier, miód oraz soki owocowe. Do syropu włożyć marchewkę - najlepiej, żeby była w jednej warstwie i obgotować, często mieszając - syrop lubi się przypalać - ok. 12 minut. Można podawać jako dodatek do mięs lub np. z samym ryżem. Świetne na upalne dni!!!