Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ten przepis przywiozłam z Paryża: w końcu udało się mnie przekonać do intensywnie pachnącego koziego sera ;) jest to szybkie danie na jesienną pluchę i nie tylko,kyóre nie wymaga zdolności kulinarnych,posiada jednak mnóstwo niuansów smakowych generalnie można je polecić każdemu-myślę głównie o maniakach szczupłej sylwetki ;) bon apetit!
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 6859
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1004
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4297
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 790
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1061
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4012
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 6859
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1004
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4297
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 790
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1061
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4012
Składniki
sałatę rwiemy na strzępy,układamy na dużych płaskich talerzach,pomidory,ogórki(ze skórką) i cebulę(najlepiej czerwoną) kroimy w plasterki,rozkładamy na sałacie,doprawiamy solą i pieprzem, przygotowujemy sos,mieszając oliwę z balsamico(w proporcjach 2:3),polewamy warzywa; następnie bagietkę przekrawamy wzdłuż ,dzielimy na mniejsze odcinki: na każdym kawałku kładziemy plaster sera,zapiekamy w piekarniku i od razu kładziemy na sałatce-et voila! gorące grzanki aromatyzują to,co pod nimi,a łagodny ser(nazywam go kożliną) w połączeniu z intensywnym balsamico i czerwonym winem zyskuje nowe -bardziej drapiezna oblicze ;) p.s. tą potrawą raczyli mnie nieustannie wszyscy moi paryscy znajomi podczas jesiennej pluchy-prosto,szybko,a rozgrzewa błyskawicznie