Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ten przepis przywiozłam z Paryża: w końcu udało się mnie przekonać do intensywnie pachnącego koziego sera ;) jest to szybkie danie na jesienną pluchę i nie tylko,kyóre nie wymaga zdolności kulinarnych,posiada jednak mnóstwo niuansów smakowych generalnie można je polecić każdemu-myślę głównie o maniakach szczupłej sylwetki ;) bon apetit!
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22675
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15037
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4790
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45026
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 681
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 803
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22675
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15037
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4790
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45026
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 681
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 803
Składniki
sałatę rwiemy na strzępy,układamy na dużych płaskich talerzach,pomidory,ogórki(ze skórką) i cebulę(najlepiej czerwoną) kroimy w plasterki,rozkładamy na sałacie,doprawiamy solą i pieprzem, przygotowujemy sos,mieszając oliwę z balsamico(w proporcjach 2:3),polewamy warzywa; następnie bagietkę przekrawamy wzdłuż ,dzielimy na mniejsze odcinki: na każdym kawałku kładziemy plaster sera,zapiekamy w piekarniku i od razu kładziemy na sałatce-et voila! gorące grzanki aromatyzują to,co pod nimi,a łagodny ser(nazywam go kożliną) w połączeniu z intensywnym balsamico i czerwonym winem zyskuje nowe -bardziej drapiezna oblicze ;) p.s. tą potrawą raczyli mnie nieustannie wszyscy moi paryscy znajomi podczas jesiennej pluchy-prosto,szybko,a rozgrzewa błyskawicznie