Do góry

Sałatki Przepis na:

Lekka pekińska

Lekka pekińska

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 40

Dodano:

Odsłon: 25571

Lekka sałatka,dobra dla osób na diecie,dla gości bądź jako danie samodzielne,łatwa i szybka.

Składniki

  • kapusta pekińska, 1/4
  • pierś z kurczaka, podwójna
  • ryż brązowy, 1 torebka
  • kukurydza, 1/2 puszki
  • czosnek, 1 ząbek
  • Natka pietruszki, 1 pęczek
  • sok z cytryny, 1/2
  • oliwka z oliwek, 2 stołowe łyżki
  • chilli(śiweża,bądź marynowana), 1 papryczka
  • Papryka słodka, 1/2 łyżeczki
  • tymianek, szczypta
  • sól,pieprz, szczypta
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Lekka pekińska

Przygotowanie

  1. Obsmażamy kurczaka pokrojonego w kostkę z papryką słodką,solą,pieprzem i tymiankiem .Gotujemy ryż brązowy według przepisu.Odstawiamy do wystygnięcia.Kapuste szatkujemy,wsypujemy do miski,dodajemy kolejno ryż,kurczaka,kukurydzę.

  2. Do blendera wlewamy oliwę z oliwek,sok z cytryny,natkę pietruszki,czosnek ,sól oraz chilli.Gotowym sosem polewamy sałątkę.Mieszamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń